Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Temeri în Marea Britanie pentru perioada de după BREXIT. Ce stocuri își fac oamenii

Britanicii şi-au făcut provizii de produse alimentare, băuturi şi medicamente în valoare de circa 4 miliarde de lire de teama unui Brexit fără accord, care ar putea duce la probleme de aprovizionare cu anumite produse și creșteri de prețuri.

 

În Marea Britanie, o persoană din cinci a cheltuit aproximativ 380 de lire în plus în ultima perioadă pentru a-și construi un stoc de necesități, arată un sondaj realizat de societatea financiară Premium Credit, citat de The Guardian.

Teama unei lipse de alimente din rafturile magazinelor în urma Brexit-ului i-a făcut pe unii britanici să aloce sume chiar mai mari pentru provizii. Același studiu arată că 800.000 de persoane au cheltuit aproximativ 1.000 de lire pentru stocul de produse.

În cazul unei ieşiri a Regatului Unit din UE fără acord, analiştii prezic probleme de aprovizionare cu anumite bunuri după 31 octombrie, data la care Marea Britanie va ieși din UE.

Citește și
sustinatori Brexit si Remain
Comentariu AFP: Este inevitabil un Brexit fără acord?

Dintre persoanele care şi-au făcut stocuri de bunuri, 74% s-au aprovizionat cu produse alimentare, 50% cu medicamente şi 46% cu băuturi.

În cazul unei ieşiri a Regatului Unit din UE fără acord, analiştii prezic probleme de aprovizionare cu anumite bunuri.

Brexit-ul i-ar putea aftecta și pe bogați, care au început să cumpere mai multe autoturisme de lux de teama că acestea se vor scumpi în urma taxării suplimentare ce ar putea fi impusă după ieșirea Marii Britanii din UE

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult