Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Telefonul tău mobil îți ascultă conversațiile. O nouă cercetare ne arată cum primim reclame personalizate

Utilizatorii de iPhone și Android s-au plâns de mult timp că sunt spionați, dar platformele de socializare precum Facebook și Instagram au negat întotdeauna acest lucru.

Dar, potrivit DailyStar, deși s-ar putea să nu ne spioneze, unii agenți de publicitate cu siguranță o fac.

O nouă cercetare de la NordVPN sugerează că companiile folosesc un tip de monitorizare a datelor, numită urmărire ultrasonică între dispositive.

Ei ascultă zgomotul de fundal și oferă reclame personalizate, în timp ce, bineînțeles, taxează compania care beneficiază de publicitate.

Potrivit NordVPN, această metodă de urmărire pe mai multe dispozitive vede aplicațiile folosind „balize audio” ultrasonice care nu pot fi auzite de urechea umană pentru a „conecta toate dispozitivele pe care le dețineți pentru a vă urmări comportamentul și locația”, scrie Mirror.co.uk.

Aceste semnale ascuțite pot fi ascunse în reclame TV sau videoclipuri online.

Odată ce microfonul dispozitivului pe care îl dețineți le preia, le oferă agenților de publicitate posibilitatea de a identifica ceea ce tocmai ați vizionat sau despre care vorbiți.

Diferitele aplicații de pe telefonul pe care îl deținețo pot asculta aceste semnale acustice pentru a fi cu ochii pe ceea ce faceți - și de aceea unele aplicații vă cer permisiunea de a vă accesa microfonul.

Impactul acestei metode de urmărire este aparent larg răspândit. Studiul NordVPN a constatat că aproape jumătate dintre britanici (45%) susțin că au primit o reclamă pentru un lucru imediat după ce au vorbit despre asta sau l-au vizionat la televizor, fără să-l caute ei înșiși online.

În plus, 62% dintre consumatori au spus că nu au idee cum să prevină acest lucru și unul din opt oameni a spus că reclamele i-au „speriat”.

Adrianus Warmenhoven de la NordVPN a spus: „Deși este imposibil să opriți aceste semanle cu ultrasunete să funcționeze, puteți reduce șansa ca smartphone-ul dvs. să le asculte prin simpla restricție a permisiunilor inutile pe care le-ați acordat aplicațiilor de pe dispozitiv”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult