Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Teamă la Kremlin. Ce măsuri de securitate au luat rușii pentru Putin, după tentativa de asasinat asupra lui Trump

Kremlinul a anunțat, marți, că securitatea președintelui rus Vladimir Putin rămâne strictă, în contextul tentativelor de asasinat asupra lui Donald Trump și premierului slovac Robert Fico.

Securitatea președintelui rus Vladimir Putin este întotdeauna consolidată, indiferent de tentativele de asasinare a altor lideri și se face tot ce este necesar pentru a o asigura, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Din motive evidente, securitatea a fost deja consolidată indiferent de evenimentele menționate anterior", a declarat Peskov, răspunzând la o întrebare privind necesitatea de a spori măsurile de protecție a lui Putin în urma atentatelor la viața fostului președinte american Donald Trump și a premierului slovac Robert Fico.

"Protecția șefului statului este asigurată la un nivel adecvat, se face tot ce este necesar, având în vedere, desigur, escaladarea internațională a tensiunilor în general", a subliniat oficialul de la Kremlin, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Un atac armat asupra lui Robert Fico a avut loc în orașul Handlova din vestul Slovaciei pe 15 mai. Politicianul a suferit răni prin împușcare și a trebuit să fie supus mai multor intervenții chirurgicale. Atacatorul a fost arestat.

Citește și
homas Matthew Crooks donald trump
Filmul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump. Unde s-a antrenat Thomas Matthew Crooks cu o zi înainte

Tentativa de asasinat asupra lui Trump a avut loc la un miting preelectoral în Pennsylvania la 13 iulie. Fostul președinte a fost rănit, dar viața sa nu este în pericol: glonțul i-a smuls o mică bucată din ureche. Unul dintre susținătorii săi a fost ucis în schimbul de focuri, iar atacatorul a fost ucis de serviciile secrete.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult