Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ţările de Jos acordă o autorizaţie de difuzare canalului de televiziune rus independent Dojd. Postul, exilat în Letonia

Autoritatea de reglementare în domeniul mass-media din Ţările de Jos a acordat o autorizaţie de difuzare canalului de televiziune rus independent Dojd.

Letonia a acuzat acest canal de televiziune, înfiinţat în 2010, că a încălcat legislaţia locală, aducând un presupus ajutor soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina, prezentând Crimeea drept teritoriu rus şi neasigurând traducerea în letonă. Canalul Dojd a respins aceste acuzaţii şi a promis că îşi va apăra reputaţia în justiţie, informează AFP, citată de Agerpres.

„Canalul de televiziune Dojd a primit o licenţă de difuzare europeană. Ea a fost dată de autoritatea olandeză de reglementare în domeniul mass-media pentru cinci ani”, a precizat această media rusă pe reţeaua socială Telegram.

Birouri şi studioul canalului vor fi transferate la Amsterdam, chiar dacă efective vor fi menţinute la Riga în Letonia, ţară crucială pentru strategia editorială a canalului, a adăugat acesta.

De la declanşarea războiului rus în Ucraina, canalul Dojd, considerat prea critic în felul în care acoperă acest conflict, fusese interzis de puterea rusă.

Citește și
drone
Forțele Navale Române sporesc capacitatea de apărare împotriva amenințărilor cu drone. Ce achiziții plănuiește să facă Marina

După invazie, mai multe alte media şi-au găsit de asemenea refugiul la Riga, printre care Novaia Gazeta Europe şi redacţia moscovită a Deutsche Welle.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult