Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara unde milioane de oameni riscă închisoare pentru sex în afara căsătoriei

Sexul în afara căsătoriei ar putea deveni ilegal și pedepsit cu închisoare în Indonezia, relatează Reuters.

Indonezia este pe punctul de a adopta un nou cod penal prin care relațiile sexuale consensuale în afara căsătoriei devin infracțiuni. De asemenea, pedepse aspre apar și în cazul în care o persoană insultă demnitatea președintelui. Noile modificări au fost criticate de grupuri pentru drepturile omului, care le consideră un atac asupra libertăților fundamentale.

Indonezia este țara cu cea mai mare populație musulmană care are în acelați timp și comunități substanțiale de creștini, hinduși și budiști, dar recent activismul către un islam conservator a luat amploare.

Sub noul cod penal, care ar urma să înlocuiască setul de legi din perioada în care țara era colonie olandeză, cuplurile necăsătorite care locuiesc în concubinaj riscă 6 luni de închisoare sau o amendă de 710 dolari, salariul pe 3 luni pentru mulți indonezieni.

O persoană poate fi judecată dacă șeful satului, de exemplu, depune plângere la poliție și dacă părinții sau copiii acuzatului nu se opun. Părinții, soții sau copiii pot și ei să depună plângere.

Citește și
constanta
Un militar și-a cerut iubita în căsătorie de Ziua Pompierilor, pe faleza din Constanța

”Și societatea este victima adulterului” consideră un legiuitor indonezian, Teuku Taufiqulhadi. ”Statul trebuie să-i apere pe cetățeni de un comportament contrat legilor supreme ale lui Dumnezeu” a declarat politicianul Nasir Djami.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult