Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara unde bărbații ar putea fi amendați cu 350 de euro, dacă hărțuiesc femei pe stradă

Bărbaţii francezi ar putea primi o amendă de 350 de euro dacă urmăresc, fluieră, fac comentarii nepotrivite despre aspectul fizic sau le cer numărul de telefon femeilor, conform unei propuneri de proiect pentru a combate "agresiunea sexuală".

Proiectul va fi prezentat Guvernului francez în urmatorele zile, conform publicaţiilor din Franţa. Un grup de parlamentari, condus Marlene Schiappa, ministrul pentru Drepturile femeii din Franța a conceput acest proiect, potrivit RT

Politicienii respectivi au sugerat ca bărbaţii care "încalcă libertatea de mişcare a femeilor în spaţiul public" ar trebui să fie amendaţi cu sumă minimă de 90 de euro, pentru cei care o achită pe loc. Dacă amenda nu este plătită la timp, suma ar putea ajunge la 350 de euro.

Documentul va fi prezentat de către Schiappa ministrului Justiţiei, Nicole Belloubet, şi ministriului de Interne, Gerard Collomb. Schiappa a dorit, iniţial, schimbarea legislaţiei în octombrie 2017, când preciza că agresiunile care au loc pe strada ar trebui să fie infracţiuni penale. Ministrul în vârstă de 34 de ani lucrează la acest proiect împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Publicaţia franceză Ouest, care a parcurs raportul de 25 de pagini, precizează că urmărirea unei femei, solicitarea numărului ei de telefon, fluierarea după ea ar putea fi pasibile de pedeapsă, la fel şi remarcile despre aspectul fizic al femeilor.

Potrivit Consiliului Superior al Egalității între Femei și Bărbați, 100% dintre femei pretind că au fost hărțuite în transportul public cel puțin o dată, 82% dintre cele chestionate fiind mai tinere de 17 ani.

Dacă va fi aprobată, propunerea va fi prezentată la dezbaterile parlamentare în Adunarea Națională și în Senat în cursul acestui an. Înainte de a primi raportul, Schiappa a indicat că favorizează măsuri mai puternice, spunând canalului de știri LCI că o amendă de 90 € este "infimă".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult