Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara NATO care ar putea fi ștersă de pe hartă „în 10 minute” de rachetele nucleare ale Rusiei. Amenințări în direct

Polonia ar putea fi ștearsă de pe hartă în cel mult 10 minute, a avertizat unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin.

Analistul militar Konstantin Sivkov a afirmat într-un videoclip că Rusia ar avea nevoie doar de două bombe nucleare pentru a distruge fiecare oraș polonez important, eliminând polonezii ca nație.

Sivkov a declarat în cadrul unei dezbateri la Rossia 1, că statul polonez este "candidatul cel mai realist" pentru un mic teatru nuclear, transmite publicația The Sun.

„De exemplu, să ne uităm la Polonia. Acesta este cel mai realist candidat care ar putea deveni un mic teatru de război nuclear. Sunt 20 de orașe mari acolo? Nu cred. Dacă alocăm două rachete nucleare fiecărui oraș, sunt doar 30-40 de rachete. În 10-15 minute, atât statul polonez, cât și poporul polonez vor dispărea. De asemenea, va dispărea și limba poloneză" a amenințat Konstantin Sivkov.

Puternicele rachete Iskander ale Rusiei ar putea fi folosite pentru distrugere, potrivit analistului militar.

Citește și
centrala nucleară de la Zaporojie
Ucraina, despre o catastrofă nucleară la centrala de la Zaporojie: Estul Europei va fi deşert radioactiv timp de 100 de ani

Rachetele au fost trimise după începerea invaziei din Ucraina în Belarus, aliata Rusiei, și ar putea lovi Varșovia în câteva minute.

Sivkov a mai afirmat că s-ar ajunge la un asemenea teatru de război din cauza Statelor Unite.

Spre deosebire de Europa, a spus el, America se ferește să fie atrasă direct în conflict.

„Statele Unite ale Americii se distanțează strict de acordarea dreptului de a folosi armele cu rază lungă de acțiune. Este vorba despre sistemele ATOM. Acest lucru înseamnă că americanii împing Europa spre război, transformând Europa într-un teatru de război".

SUA ar putea înrăutăți acest teatru de război european prin părăsirea NATO, o mișcare de care analistul militar este convins că va avea loc.

Sivkov a declarat: „Este absolut clar că Statele Unite dictează voința NATO. Iar retragerea SUA din această poziție ar arăta un singur lucru: Statele Unite se pregătesc să pună în aplicare un conflict între Europa și Rusia".

Dar, în ciuda amenințărilor teroriste și spre deosebire de o mare parte a Europei, Polonia și-a consolidat și modernizat cu înverșunare armata.

Polonia a devenit "capul de afiș" al NATO

Generalul în retragere al armatei britanice Sir Richard Barrons a declarat pentru The Sun că Marea Britanie trebuie să urmeze exemplul Poloniei și să își modernizeze drastic forțele armate dacă vrea să aibă o șansă în fața lui Putin.

El a declarat că Polonia a devenit "capul de afiș" al NATO și face de rușine Marea Britanie, țara mărindu-și numărul de trupe și tancuri și investind masiv 4% din PIB-ul său în apărare.

În ultimele luni, Polonia a cheltuit peste 16 miliarde de dolari (12,7 miliarde de lire sterline) pe tancuri, sisteme de interceptare a rachetelor și avioane de luptă F-16 - majoritatea fiind cumpărate din SUA și Coreea de Sud.

De asemenea, armata Poloniei s-a extins drastic ca răspuns la amenințarea rusă, cu peste 175.000 de soldați pregătiți pentru un atac - față de 100.000 în urmă cu opt ani.

Iar bugetul de apărare al națiunii în acest an va fi un record de 137 de miliarde de zloți (27 de miliarde de lire sterline) sau 4% din PIB pentru apărare - cea mai mare proporție din toată Alianța.

În plus, Polonia pregătește, de asemenea, o linie de apărare militară de 430 de mile, în valoare de 2 miliarde de lire sterline, pentru a proteja restul NATO de Rusia.

Polonia dezvoltă „Linia Tusk”

Așa numita „Linie Tusk” va reprezenta cel mai mare efort de consolidare a frontierei estice a Poloniei din 1945 încoace. Câmpurile minate, șanțurile antitanc și buncărele vor consolida flancul estic al țării, mărginit de Kaliningrad și Belarus, în Rusia.

Susținător fervent al Ucrainei, țara europeană dorește să țină ferm la distanță atât Rusia, cât și aliatul său nefast, Belarus, cu o linie de apărare de ultimă generație.

Premierul polonez Donald Tusk a anunțat la începutul acestei luni noul program menit să facă frontiera estică a NATO "impracticabilă pentru un potențial inamic".

Lunea trecută, ministrul apărării, Władysław Kosiniak-Kamysz, a dezvăluit detaliile specifice ale scutului estic, numit "linia Tusk" de către presa poloneză.

În plus, mii de drone de supraveghere și, eventual, de drone de asalt vor patrula la frontiera tensionată de la Norvegia la Polonia.

Norvegia, Finlanda, cele trei state baltice (Estonia, Letonia și Lituania) și Polonia au convenit să creeze o frontieră comună de drone pentru a proteja restul Europei de amenințările care se apropie.

Explicând planul pentru The Times, președintele leton Edgars Rinkevics a declarat că Europa s-a întors în "cele mai întunecate zile ale Războiului Rece".

El a dezvăluit că vehiculele aeriene fără pilot (UAV) vor monitoriza încercările Rusiei și ale Belarusului de a folosi un număr mare de migranți ca "armă" și alte provocări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult