Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara lovită de bombardamente misterioase. Raidurile aeriene au vizat inclusiv capitala

Raiduri aeriene au vizat vineri mai multe zone din Yemen, inclusiv capitala Sanaa şi aeroportul Hodeidah, au informat vineri televiziunea Al Masirah a mişcării rebele Houthi şi locuitori locali, relatează Reuters.

Bombardamentele au lovit, de asemenea, sudul oraşului Dhamar şi sud-estul provinciei al-Bayda, potrivit Al Masirah TV. Rezidenţii au declarat că atacul asupra provinciei al-Bayda a vizat mai multe avanposturi militare houthi.

Postul de televiziune al mişcării Houthi a susţinut că loviturile au fost efectuate de Statele Unite şi Regatul Unit, însă o sursă din cadrul guvernului britanic a negat implicarea Londrei, potrivit News.ro.

În urma loviturilor aeriene, un purtător de cuvânt al Houthi a calificat atacul drept „o încercare disperată”, adăugând că „Yemenul nu va fi descurajat de aceste atacuri şi îşi va continua fermitatea în confruntarea cu inamicii”.

Susţinuţi de Teheran, rebelii houthi au lansat mai multe atacuri începând din noiembrie împotriva navelor internaţionale din Marea Roşie, în apropiere de Yemen, în semn de solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel şi Hamas.

Atacurile Houthi, care au condus deja la lovituri de represalii din partea Statelor Unite şi a Marii Britanii, perturbă comerţul mondial, unele companii de transport maritim încercând să evite Marea Roşie şi Canalul Suez în favoarea rutei mai lungi şi mai costisitoare prin Capul Bunei Speranţe din sudul Africii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult