Țara europeană în care oamenii au protestat, cerând restricții mai dure de combatere a pandemiei
În Bremen şi Hanovra au protestat peste 200 de cetăţeni, în timp ce în jur de 50 de persoane au manifestat la Goettingen, în jur de 20 la Berlin şi aproximativ 70 la Dusseldorf, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane.
Demonstraţii erau planificate în aproximativ 30 de oraşe din Germania şi Austria. Organizatorii au declarat că la demonstraţii au participat, în total, câteva mii de persoane.
Protestatarii au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă şi au declarat că birourile şi alte locuri de muncă sunt "centre de infectare"."Foamea de profit" a companiilor nu ar trebui să prevaleze în defavoarea sănătăţii oamenilor, au susţinut organizatorii.
La Hanovra s-au cerut politici de pandemie bazate pe ştiinţă şi care să pună oamenii înaintea intereselor economice."Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă", conform solicitărilor protestatarilor.
Sonja Radde, unul din organizatori, a declarat pentru RBB că mişcarea este în favoarea unui lockdown limitat dar consecvent, pentru a reduce contaminările şi a putea ridica în final restricţiile mai repede.
La Potsdam, un grup de 12 persoane au manifestat pentru mai multă siguranţă în şcoli şi grădiniţe şi au cerut suspendarea predării în şcoli din motive de siguranţă.
La Hamburg, un convoi de maşini care protesta împotriva restricţiilor a fost atacat cu ouă şi roşii de către aproximativ 300 de contra-manifestanţi pe biciclete, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei. Protestul celor 109 vehicule s-a încheiat astfel prematur în cursul după-amiezii de sâmbătă.