Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara europeană care a rămas fără locuri în spitale pentru pacienții cu Covid-19

Ucraina deschide mai multe spitale pentru cazurile de COVID-19, în condiţiile în care instituţiile alese iniţial nu mai au suficiente paturi pentru toate cazurile de contaminăre, a anunţat miercuri ministrul ucrainean al sănătăţii, informează Reuters.

Numărul de contaminări a înregistrat miercuri un nou record în Ucraina, 940 în ultimele 24 de ore, numărul total de contaminări ajungând la 39.014, dintre care 1.051 decese. Majoritatea noilor cazuri s-au înregistrat în vestul Ucrainei şi în capitala Kiev.

La începutul epidemiei, Ucraina a împărţit spitalele în categorii, cele mai bine pregătite instituţii preluând pacienţii în primul val, spitalele din a doua linie urmând să accepte pacienţi contaminaţi în situaţia în care celelalte instituţii nu mai au locuri.

Potrivit oficialilor ucraineni, unii cetăţeni nu au respectat întocmai recomandările privind distanţarea şi alte măsuri de precauţie menite să prevină răspândirea virusului, ceea ce a dus la o creştere a numărului de cazuri.

"Cu o astfel de atitudine a cetăţenilor, în unele regiuni s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului de persoane spitalizate. În aceste condiţii, trebuie să deschidem spitalele din a doua linie" (pentru internări de persoane contaminate), a spus ministrul sănătăţii al Ucrainei, Maksym Stepanov, într-o conferinţă televizată.

Citește și
Granița dintre Polonia și Ucraina
Doi tineri care au trecut ilegal frontiera dintre Polonia și Ucraina, filmați întâmplător în timpul unei conferințe

Ucraina, care a introdus măsuri de izolare în martie, a început să le relaxeze în luna mai, pentru a susţine economia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult