Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara din Europa care este la un pas de a legaliza castrarea chimică a violatorilor și pedofililor. „Epoca medievală”

Italia face pași importanți spre legalizarea castrării chimice a infractorilor sexuali. Parlamentarii au aprobat crearea unui comitet care ar putea elabora o serie de legi privind tratarea violatorilor și pedofililor cu medicamente.

Camera inferioară a parlamentului de la Roma a adoptat o moțiune care prevede că tratamentul ar trebui să fie consensual, reversibil și cu scopul de a reduce riscul de recidivă. Aceasta a angajat guvernul să înființeze comisia relevantă, scrie Politico.

Administrația de dreapta a premierului Giorgia Meloni încearcă să pară dură în ceea ce privește legea și ordinea. De la venirea sa la putere în 2022, guvernul său a introdus legi care stabilesc zeci de infracțiuni noi și pedepse mai mari.

Meloni a fost vârful de lance al redezvoltării Caivano, un oraș defavorizat de la marginea orașului Napoli, care a devenit un simbol al criminalității și al privațiunilor după violul în grup a două verișoare adolescente, pentru care au fost condamnate cinci persoane. Meloni a declarat la începutul acestei luni că securitatea este „prioritatea” sa pentru următoarele câteva luni.

Liga de extremă dreapta, care face parte din coaliția de guvernare a lui Meloni și care a făcut din instituirea unei legi privind castrarea chimică a pedofililor și violatorilor o parte esențială a platformei sale, a înaintat moțiunea. Conform propunerilor Ligii, agresorii sexuali condamnați ar putea primi o pedeapsă cu suspendare în schimbul supunerii unui tratament de blocare hormonală.

Șeful Ligii, Matteo Salvini, a salutat vestea, scriind pe X: „Încă un pas important înainte pentru lupta noastră istorică pentru justiție și bun simț: toleranță zero pentru violatori și pedofili”.

„Încalcă umanitatea”

Dar grupurile de opoziție au numit propunerile „extremiste” și „care încalcă umanitatea și justiția”.

Deputatul Simona Bonafè din Partidul Democrat de centru-stânga din opoziție a declarat că propunerea Ligii este „neconstituțională”ubminând fundamentul sistemului nostru juridic care a depășit utilizarea pedepselor corporale timp de secole”.

Alianța Verzilor și Stângii a criticat „vocația fără sfârșit a Ligii pentru represiune”.

Enrico Borghi, de la partidul centrist Italia Viva, a scris pe social media: „Ce urmează? Gudron și pene, sau frânghie și săpun?”

Castrarea chimică constă în administrarea de medicamente care inhibă eliberarea hormonilor care stimulează testiculele să producă testosteron, diminuând astfel libidoul.

Castrarea chimică obligatorie este permisă în Rusia și Polonia și în unele state americane pentru anumite infracțiuni. Însă există îndoieli și cu privire la eficiența acesteia în prevenirea recidivei, iar experții spun că poate avea efecte secundare fizice și psihologice. Grupurile feministe au avertizat că motivele din spatele infracțiunilor sexuale violente, cum ar fi violul, nu sunt impulsuri sexuale de neoprit, ci factori sociali.

Actualul ministru italian al justiției, Carlo Nordio, s-a opus unor propuneri similare în 2019, înainte de a intra în guvern, afirmând că acestea reprezintă „o întoarcere la epoca medievală”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult