Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara care se așteaptă la un al doilea val de coronavirus în 2021. Ce măsuri vor lua

Anul 2021 va fi unul de protecţie a economiei, având în vedere un potenţial al doilea val al epidemiei de nou coronavirus şi lupta pentru eliminarea efectelor sale economice, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, relatează MTI.

De aceea, în bugetul pe anul viitor vor fi alocate fonduri de protecţie epidemiologică şi a economiei, iar toţi actorii economici, inclusiv administraţiile locale, trebuie să contribuie la eforturile de protecţie, a spus premierul ungar în intervenţia săptămânală difuzată pe postul public de radio Kossuth.

Orban a menţionat că guvernul se aşteaptă la un al doilea val al epidemiei în această toamnă şi de aceea, în lunile următoare, se va preocupa de stabilirea de "puncte de acord" ca piloni ai acestor eforturi de construcţiei, inclusiv prin recenta lansata consultare naţională cu privire la pandemie şi relansarea economiei.

În următoarele 18 luni "legătura dintre situaţia economică şi performanţa guvernului ar putea deveni şi mai strânsă decât înainte", iar "dacă facem ce trebuie rezultatele vor fi fantastice", a asigurat Orban.

Premierul ungar a explicat că situaţia actuală cu coronavirusul în Ungaria nu mai necesită impunerea stării de urgenţă, dar alerta epidemică trebuie menţinută, iar de aceea consiliul operativ de coordonare a prevenţiei va rămâne operaţional, spitalele vor continua să funcţioneze după noul sistem de comandă, medicul-şef va avea prerogative sporite şi vor continua să se aplice o serie de reglementări vizând protejarea vârstnicilor.

Citește și
Accident straniu. Zeci de mii de albine au invadat autostrada
Accident straniu. Zeci de mii de albine au invadat autostrada

Orban a subliniat totodată că prin măsurile aplicate în plan economic guvernul său a contribuit la salvarea a "peste un milion de locuri de muncă" şi că prin negocierile cu băncile, "care nu sunt entuziaste în ce priveşte moratoriile asupra dobânzilor", s-a ajuns la soluţii acceptabile, iar suspendarea achitării ratelor nu va duce la creşterea dobânzilor, ceea ce îi ajută mai ales pe debitorii săraci. "Dacă guvernul este puternic, poate încheia acorduri bune chiar şi cu marii finanţişti ai lumii", a insistat Orban.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult