Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Franța reintroduce protocolul Covid-19 în punctele de frontieră

Turiștii care călătoresc în Franța vor trece printr-un control sanitar atunci când ajung în punctul de frontieră.  

Pe fondul unui nou val de îmbolnăviri cu coronavirus, senatul Franţei a reintrodus posibilitatea controalelor sanitare la frontiere, informează AFP și Agerpres.

Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului) eliminase articolul respectiv din legea privind securitatea sanitară, cu ajutorul voturilor opoziţiei - dreapta, extrema dreaptă şi majoritatea alianţei de stânga.

Actul normativ modificat de Senat permite guvernului să impună, în următoarea lună, ca la punctele de frontieră turiștilor să li se ceară prezentarea unui test negativ pentru Covid-19. Prelungirea ulterioară a măsurii ar necesita aprobarea parlamentului.

Citește și Rusia a încălcat grav dreptul internaţional şi dreptul umanitar în Ucraina (raport ODIHR)

Citește și
Rafila
Rafila anunță că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte până la mijlocul lunii august: Putem vorbi de valul şase

De asemenea, se permite limitarea numărului de călători către teritoriile franceze de peste mări, în cazul în care sistemul sanitar al acestora este suprasolicitat.

Senatorii au respins mai multe amendamente propuse, care prevedeau posibilitatea de a cere celor care intră în Franţa nu doar un test negativ, ci şi dovada că sunt vaccinaţi sau vindecaţi după ce au avut COVID-19.

Ministrul sănătăţii, Francois Braun, spune că astfel de restricţii „continuă să aibă sens din punct de vedere medical”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult