Țara care deschide un spital pentru elefanții maltratați
Mia şi Rhea, două femele elefant, au lăsat în spate deceniile de abuzuri şi maltratări din partea stăpânilor lor, iar acum beneficiază de hrană şi îngrijiri la primul spital pentru pahiderme din India, care încearcă totodată să educe generaţiile în respectul datorat acestor fiinţe maiestuoase, considerate „sacre" de majoritatea hindusă, informează EFE, citat de Agerpres.
Îngrijitorii răsfaţă zilnic elefanţii, le oblojesc rănile şi le oferă o dietă bazată în principal pe fructe şi trestie de zahăr şi mai ales o îmbăiere frecventă.
În India trăiesc aproximativ 27.700 de elefanţi sălbatici, aproape jumătate din populaţia acestor animale din Asia, repartizaţi în circa treizeci de rezervaţii situate mai ales în sudul şi în nordul ţării.
Acestor elefanţi care trăiesc în libertate li se adaugă aproximativ 3.500 de exemplare ce trăiesc în captivitate, potrivit centrului Wildlife SOS, care notează că exploatarea acestor animale se face de multe ori „în numele religiei", mai ales în sudul Indiei.
Aceste creaturi uriaşe sunt obligate să stea zile întregi la uşa templelor Shivam Rai, pentru a-i impresiona pe cei care vin în aceste lăcaşuri de cult, în schimbul unui „bănuţ de binecuvântare".
În India, elefanţii sunt consideraţi animale „sacre", fiind reprezentaţi de zeul Ganesha, venerat ca ajutor pentru învingerea obstacolelor şi ca sursă a bogăţiei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!