Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânăr de culoare, ucis pentru o bere de vânzătorul unui magazin. VIDEO

Un caz de crimă care a stârnit proteste în Tennessee, Statele Unite, e pe punctul de a ajunge la final. Angajatul unui magazin a fost găsit vinovat de uciderea unui adolescent de 17 ani de culoare, care plecase cu o bere de 2 dolari fără să o plătească.

Anwar Ghazali urmează să-și afle sentința pe 23 septembrie. Totuși, instanța a respins acuzația că fapta a fost premeditată, așa că bărbatul ar putea scăpa de condamnarea la închisoarea pe viață.

„Inculpatul și-a arogat dreptul a fi și judecător și juriu și cel care a executat o persoană doar pentru o bere de 2 dolari”, a acuzat procurorul Lora Fowler, potrivit WMC, afiliat CNN.

Crima a avut loc în martie 2018, când Dorian Harris a plecat dintr-un magazin cu o bere pe care nu a plătit-o. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum adolescentul iese din magazin, în vreme ce angajatul Anwar Ghazali e cu un alt client. Ghazali îl vede pe Harris, scoate o armă și aleargă după adolescent, pe care îl împușcă de mai multe ori. După ce s-a întors în magazin, i-a spus unui martor: „Cred că l-am împușcat”. Nici el, nici martorii nu au chemat poliția.

Citește și
Ashley Pangalangan
O tânără și-a încuiat copiii într-o mașină încinsă. Sora ei murise recent în același mod

Harris a fost împușcat de cel puțin trei ori și lăsat să sângereze până la moarte. Trupul său a fost găsit două zile mai târziu, într-o grădină din apropierea magazinului.

Avocatul lui Ghazali, Blake Ballin, a susținut pentru CNN că bărbatul recunoaște că a acționat necugetat, dar nu a vrut niciodată să-l rănească pe adolescent.

„Când își va afla sentința, mă aștept ca el să-și exprime regretul pentru ce a făcut și speranța că familia domnului Harris îl va ierta și se va vindeca”, a mai precizat avocatul Ballin.

Cazul urmează unui foarte lung șir de atacuri cărora le-au căzut victime persoane de culoare. După moartea lui Harris, mai multe proteste au avut loc în fața magazinului.

Avocatul a mai spus că echipa lui s-a concentrat pe fapte, nu pe emoția stârnită de acest caz. „Apărarea a făcut tot posibilul să se asigure că juriul va pronunța verdictul strict în baza faptelor, nu pornind de la culoarea pielii. Asta ar fi fost o altă nedreptate”.

„De ce s-a întâmplat asta fiului meu? De ce a fost lăsat așa? De parcă era un nimic, un nimeni”, a susținut tatăl lui Harris, Peete Hanson.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult