Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânăr arestat în Bangladesh pentru că a realizat un videoclip cu o femeie dansând într-o moschee

Un tânăr a fost arestat pentru că a realizat un videoclip cu o femeie dansând într-o moschee din Cumilla, un oraş din estul Bangladeshului, a anunţat luni poliţia, precizând că femeia este dată acum în urmărire, relatează dpa.

Yasin, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat la locuinţa sa din Devidwar, în districtul Cumilla, duminică seară după ce videoclipul a stârnit indignare pe reţelele sociale, a declarat şeful poliţiei locale, Faruk Ahmed.

Tânărul a fost acuzat că a rănit sentimentul religios al musulmanilor, în baza legii privind securitatea digitală din 2018, a spus el. Acuzatul a fost trimis la închisoare în aşteptarea procesului, a adăugat el.

Ahmed a spus că videoclipul a fost filmat la Moscheea Daudkandi Model, unul din cele 50 de lăcaşuri de cult construite recent de guvern.

Videoclipul a fost realizat în urmă cu aproape o lună şi a fost postat pe platforma Likee.

Moscheea este situată la circa 60 de kilometri est de capitala Dacca.

Imaginile au fost vizionate de multe ori înainte de a fi eliminate de pe platformă, a spus el.

Femeia care apare în videoclip este dată în urmărire, a adăugat el.

Dacă va fi găsit vinovat, Yasin ar putea fi condamnat la o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare sau la o amendă de până la 1 milion de taka (circa 11.700 de dolari), în baza legii privind securitatea digitală.

Anul trecut, o instanţă din Bangladesh, o ţară predominant musulmană, a condamnat doi bărbaţi hinduşi la şapte ani de închisoare fiecare pentru postări pe reţelele de socializare considerate jignitoare la adresa profetului Mahomed.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult