Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Taiwanul susţine că a detectat 68 de avioane de război chinezeşti în apropierea coastelor sale

Taiwanul a declarat, joi, că Beijingul a zburat cu 68 de avioane militare şi a desfăşurat zece nave de război în apropierea coastelor sale în doar câteva ore.  

„68 de avioane ale Armatei de Eliberare a Poporului şi zece nave ale marinei chineze au fost detectate”, între miercuri şi joi dimineaţa, în jurul Taiwanului, a precizat Ministerul taiwanez al Apărării într-un comunicat, scrie News.ro.

Cu o zi mai devreme, Taipei a declarat că a detectat 35 de avioane militare în jurul insulei în câteva ore, unele dintre ele îndreptându-se spre Pacificul de Vest pentru a se alătura portavionului chinez Shandong în „antrenamente maritime şi aeriene comune”.

Ministerul taiwanez al Apărării a remarcat o creştere a incursiunilor chinezeşti pe mare şi aeriene în ultimele zile.

În aprilie, Beijingul a efectuat exerciţii militare simulând o încercuire a insulei, după o întâlnire între preşedintele taiwanez Taďwan Tsai Ing-wen şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, în California.

Citește și
taiwan
Taiwan raportează că zece avioane ale forțelor aeriene chineze au intrat miercuri în zona de apărare aeriană taiwaneză

Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii din partea Beijingului, care consideră insula autonomă ca făcând parte din teritoriul său, pe care îl poate recupera prin forţă dacă este necesar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult