Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tăiței coreeni care se vând și în România, retrași de la vânzare în Danemarca. Sunt atât de iuți, încât provoacă otrăvire

Autoritățile din Danemarca au retras din magazine trei sortimente de tăiței instant sud-coreeni pentru că sunt prea picanți. Oficialii au descoperit că tăițeii, care se vând și în România, au niveluri de capsaicină periculoase pentru om.  

Agenția alimentară a Danemarcei a rechemat din magazine ramenul instant sud-coreean produs de un brand popular în vest, avertizând iubitorii de tăiței că erau atât de iuți, încât ar putea provoca „otrăvire acută”, scrie The Guardian.

Trei sortimente de tăiței Samyang Foods au fost evaluate astfel ca având niveluri periculoase de capsaicină, componenta activă a ardeiului iute, a anunțat marți Administrația Daneză de Medicină Veterinară și Alimentară.

În cele din urmă, cele trei produse din linia de ramen instant Samyang – Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken și Hot Chicken Stew – au fost retrase de la vânzare în Danemarca. De precizat că tăițeii sud-coreeni atât de iuți încât devin otrăvitori pentru om se vând și în magazinele din România.

Nivelul dintr-un singur pachet de tăiței a fost „atât de mare, încât prezintă riscul ca persoana care îi consumă să dezvolte otrăvire acută”, a spus autoritatea daneză.

Citește și
guinnessworldrecords.com
Cel mai picant ardei iute din lume, inclus în Cartea Recordurilor. Ce se întâmplă când îl mănânci. „Ai vomita imediat”
Coreenii spune că e prima oară când li se retrag tăițeii pentru că sunt prea iuți

„Dacă aveți produsele, ar trebui să le aruncați sau să le returnați la magazinul de unde au fost achiziționate”, se mai spune în comunicat.

Acesta a emis un avertisment special cu privire la copiii care consumă tăiței, îndemnând părinții să contacteze Poison Line dacă cei mici par să prezinte „simptome acute”.

Produsele Samyang sunt extrem de populare în străinătate, profitul operațional al companiei atingând un record de peste 110 milioane de dolari în 2023.

Samyang Foods a transmis că este prima dată când produsele companiei au fost rechemate deoarece au fost considerate prea iuți și a adăugat că va acționa pentru a înțelege mai bine reglementările locale de pe piețele de export.

„În prezent, produsele sunt exportate în întreaga lume, dar este prima dată când sunt rechemate din acest motiv”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult