Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tabără ilegală de romi evacuată la Roma. Au refuzat locuințele sociale oferite de autorități

Peste 70 de barăci amenajate ilegal la Roma, sub viaductul Magliana, de romă, inclusiv din România, au fost evacuate, apoi dărâmare, în cursul unei operațiuni ample a autorităților italiene.

În cadrul operațiunii au fost identificați 29 de români de etnie romă, care sunt acum cercetați pentru ocuparea abuzivă a terenului, relatează ilmessaggero.it. 

Serviciul social al Primăriei din Roma le-au pus la dispoziție locuințe sociale romilor evacuați, încă aceștia au refuzat oferta.

Au fost găsite 6 autoturisme dintre care unul a fost sechestrat deoarece avea actele de revizie falsificate, iar pentru celelalte vehicule sunt în curs de desfășurare alte investigații. S-au găsit, de asemenea, doi câini din rasa pitbull, care erau închiși în spații mici și mizerabile. Unul dintre cei doi câini a fost deja restituit proprietarului de drept. 

”Este dificil să cuantificăm cu precizie cantitatea mare de deșeuri prezente în întreaga zonă. Până în prezent s-au strâns peste 500 de tone de mizerie, care vor fi transportate și eliminate de către instituția regională competentă. La acestea se vor adăuga bunurile de uz casnic și toate rămășițele așezării abuzive pentru care se desfășoară lucrări de demolare”, a declarat un reprezentant al primăriei pentru Il Messaggero.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult