Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bilanț sfâșietor: Trupuri de copii și de militari ucraineni, printre sutele de cadavre găsite în apropierea orașului Lîman

Autoritățile ucrainene au anunțat că au exhumat primele 20 de cadavre de civili, inclusiv copii, descoperite recent într-un cimitir proaspăt săpat în apropierea orașului Lîman, regiunea Donețk.

 

Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klymenko, a dezvăluit că trupurile neînsuflețite a 200 de civili au fost găsite în cimitirul respectiv.

De asemenea, acesta a precizat că o groapă comună cu cadavre ale unor militari ucraineni a fost decoperită tot în aporpierea orașului Lîman.

Exhumarea cadavrelor se desfășoară în paralel, în cele două locații.

În cimitirul proaspăt săpat, civilii au fost îngropați în morminte separate, unele dintre ele nemarcate, în vreme ce foștii militari ucraineni au fost aruncați într-un șanț de 40 de metri lungime.

Un civil a îngropat zeci de soldați ucraineni 

Un localnic a dezvăluit că a îngropat în acest loc circa 20 de luptători ucraineni, la ordinul forțelor ruse, informează agenția de presă Ukrinform. De asemenea, printre civilii uciși se află și o familie cu doi copii.

Citește și
vladimir putin
Putin: „Oamenii din Herson, Doneţk, Lugansk devin cetăţenii noştri pentru totdeauna!”. Acordurile de anexare au fost semnate

Anchetatorii ucraineni prelevează probe biologice pentru a identifica decedații și a stabili cauza morții acestora.

Din 29 septembrie și până în prezent, 87 de cadavre au fost descoperite în zonele recent eliberate de ucraineni din regiunea Donbas. Doar 38 dintre acestea au putut fi identificate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult