Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse ucrainene, pentru Kyiv Independent: Un depozit de arme rusesc a fost ”șters de pe fața pământului” de atacul dronelor

Dronele Ucrainei au lovit cu succes un depozit de arme din Toropets, în regiunea rusă Tver, în cursul nopții de marți spre miercuri, a declarat o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru Kyiv Independent.

Fotografii și videoclipuri în acest sens au fost publicate pe canalele Telegram rusești la începutul zilei de 18 septembrie.

Guvernatorul regiunii Tver, Igor Rudenya, a afirmat că un incendiu a izbucnit în Toropets din cauza unor resturi de dronă căzute, dar a afirmat că situația era "sub control".

"Potrivit sursei din SBU, dronele SBU, ale serviciilor de informații militare ucrainene și ale forțelor armate ucrainene au lovit un depozit în care erau depozitate rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB.

Atacul "a șters literalmente de pe fața pământului un mare depozit al departamentului principal de rachete și artilerie al Ministerului rus al Apărării", a declarat sursa.

Citește și
Atac drona
Atât Ucraina, cât și Rusia raportează că au doborât drone. Rusia a „atacat infrastructura energetică” din Ucraina

"După sosirea dronelor ucrainene, a început o detonare extrem de puternică", iar zona afectată este de 6 kilometri.

”SBU, împreună cu colegii din forțele armate, continuă să reducă metodic potențialul de rachete al inamicului, cu care distruge orașele ucrainene”.

Sursa ucraineană a mai declarat că există planuri de a efectua atacuri similare asupra altor facilități militare rusești.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că 54 de drone ucrainene au fost doborâte în cursul nopții, dar nu a menționat nicio dronă doborâtă deasupra regiunii Tver.

Potrivit raportului Ministerului rus al Apărării de la ora 8.00, 27 de drone au fost doborâte deasupra regiunii Kursk, 16 deasupra regiunii Briansk, șapte deasupra regiunii Smolensk, trei deasupra regiunii Belgorod și una deasupra regiunii Oryol.

Ucraina distruge depozite de muniție rusești în apropiere de Mariupol ocupat, susține Marina militară ucraineană

Marina ucraineană a efectuat recent un atac cu rachete asupra depozitelor de muniție din apropierea orașului ucrainean Mariupol, ocupat de Rusia, potrivit unui comunicat din 17 septembrie, citat de Kiev Independent.

Atacul a distrus atât infrastructura de depozitare, cât și tone de muniție pe care trupele ruse le depozitau pentru a le folosi împotriva Ucrainei, mai susține Marina ucraineană.

Petro Andriushchenko, un consilier al primarului exilat din Mariupol, a publicat fotografii care arată "depozitele distruse" ale Rusiei în satul vecin Hlyboke, regiunea Donețk...

The Kyiv Independent precizează faptul că aceste informații nu pot fi verificate.

Mariupol a fost asediat de forțele ruse între februarie și mai 2022, provocând mii de morți și reducând Mariupol la ruine.

Conform estimărilor aproximative ale autorităților, cel puțin 25 000 de persoane ar fi fost ucise în timpul asediului Mariupol.

Numărul exact rămâne necunoscut și ar putea fi mult mai mare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult