Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse Bild: Israelul se pregătește să atace în Liban, la jumătatea lunii iulie. Ținta oficială este gruparea Hezbollah

Israelul va declanșa o ofensivă militară împotriva Libanului în a doua jumătate a lunii iulie, dacă gruparea militară Hezbollah nu încetează atacurile împotriva Israelului.

Potrivit Ynetnews, informația a fost dezvăluită de publicația germană Bild, care a citat surse diplomatice.

Potrivit ziarului german, Hezbollah nu intenționează să își oprească atacurile asupra Israelului până când războiul din Gaza nu se încheie.

Hezbollah a început să atace Israelul imediat după masacrul comis de Hamas în 7 octombrie și a lansat rachete, proiectile și drone în Galileea, provocând evacuarea a zeci de mii de israelieni din casele lor.

În replică, Armata Israelului (IDF) a atacat ținte ale Hezbollah în sudul Libanului și în interiorul țării, dar nu a împiedicat alte atacuri din partea grupului terorist susținut de Iran.

Citește și
Liban
„Cetățenii sunt rugați să părăsească această țară”. Pericol mare ca războiul să se extindă

Compania germană Lufthansa Airlines a anunțat că își suspendă zborurile de noapte către Beirut până la sfârșitul lunii iulie, ca urmare a temerilor legate de un război la scară largă între Israel și Hezbollah. Zborurile de zi vor continua.

De asemenea, guvernul german și-a îndemnat cetățenii să părăsească Beirutul, la fel ca și alte țări, printre care Țările de Jos, Canada, Kuweit și Macedonia. Ambasada americană din Beirut a cerut americanilor să reconsidere orice vizită planificată în Liban, iar celor care se află deja în țară să evite frontierele cu Siria și Israel.

Oficiali americani au declarat săptămâna trecută pentru Politico faptul că oficiali ai administrației SUA au transmis Hezbollah că Washingtonul ar putea să nu fie capabil să împiedice un atac israelian în sudul Libanului.

De asemenea, SUA au mutat nava de asalt amfibie U.S.S Wasp în estul Mediteranei pentru a descuraja gruparea teroristă susținută de Iran să escaladeze violențele și pentru a ajuta la evacuarea americanilor din zonă, dacă va fi nevoie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult