Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surferi atacați de rechini, în Australia. În zonă se desfășura o competiție internațională

Doi surferi au fost atacați, luni, de rechini pe coasta de vest a Australiei. Ca urmare, o competiție internațională de surfing care se desfășura în apropiere a fost suspendată.

 

Un bărbat de 37 de ani fost transportat la spital, după ce rechinul l-a rănit la un picior. Un altul, de 41 de ani, a suferit răni minore.

Primul incident a avut loc în jurul orei 08.00. După ce a fost atacat, el a reușit să se întoarcă la țărm. Prietenii au folosit o frânghie de la placa primei victime și i-au acordat primul ajutor, până când a fost preluat de un echipaj de ambulanță. El a fost operat și starea lui este stabilă, informează The Guardian și CNN.

Fotograful Peter Jovic se afla pe plajă când a avut loc incidentul. Potrivit acestuia, victima i-ar fi spus că rechinul l-a dat jos de pe placă.

Citește și
rechin, australia, agenti,
Doi polițiști într-o barcă gonflabilă, urmăriți de un rechin uriaș

„Surferul atacat a reușit, în mod miraculos, să se întoarcă la țărm. A prins un val bun și a primit ajutorul unui localnic, care se afla și el în apă”, a spus Jovic.

Al doilea incident a avut loc șapte ore mai târziu. Jason Longrass, în vârstă de 41 de ani, le-a spus reporterilor că nu aflase de primul atac și că nu știa că plaja a fost închisă, astfel că a crezut că e norocos că a găsit zona dezertată.

Potrivit acestuia, rechinul alb de patru metri i-a mușcat o bucată din placă, dar a reușit să se întoarcă la țărm înainte de un alt atac.

Ca urmare a celor două incidente, o competiție internațională a fost suspendată.

„Am fost alertați cu privire la un incident legat de un rechin care a apărut în apropiere de Gracetown. Competiția a fost suspendată și colaborăm cu autoritățile locale. Siguranța surferilor și a echipei este prioritate de top”, au precizat organizatorii competiției #MargiesPro, într-un comunicat.

Începând din 2004, trei surferi au fost uciși de rechini în zonă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult