Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Sunt frumoasă, dar sunt periculoasă”. Curs împotriva abuzurilor sexuale, predat în școlile din Malawi

”Sunt puternică”, este mesajul răsunător transmis într-o sală de clasă din Lilongwe, capitala statului african Malawi. ”Pot să-mi folosesc vocea. Îmi pot folosi și trupul!”.

Un grup de aproximativ 50 de eleve, îmbrăcate în uniforme, sunt învățate să lupte împotriva atacurilor sexuale. În fața lor, profesoara le cere fetelor să repete: ”Sunt frumoasă, dar sunt periculoasă!”.

Fetele, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, sunt antrenate de Simang'aliso Domoya, coordonatoarea unei organizații non-guvernamentale din Malawi, care predă autoapărarea în școlile din întreaga țară.

Echipa folosește exerciții vocale și activități fizice, astfel fetele sunt învățate să reacționeze verbal dacă sunt atacate sau hărțuite, iar, dacă este necesar, să riposteze și fizic împotriva atacatorului.

Citește și
Bill Cosby
Inca o femeie sustine ca ar fi fost violata de actorul Bill Cosby. Un fost fotomodel face marturisiri socante

Acest proiect a fost înființat după ce un raport făcut public în 2014 a scos la iveală faptul că una din cinci fete și unul din șapte băieți sunt abuzați sexual înainte de a împlini vârsta de 18 ani în Malawi.

Cursul Ujamaa-Pamodzi a fost adoptat de programul No Means No Worldwide, o inițiativă de reducere a violenței sexuale și a asaltului din capitala Kenyei. Un studiu a constatat că din 522 de fete cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani, care au urmat cursurile, mai mult de jumătate au raportat că au folosit abilitățile de autoapărare pentru a evita agresarea sexuală în anul de după antrenament, scrie CNN.

De când a început prima organizație, Ujamaa-Pamodzi a pregătit aproximativ 25 000 de fete și 12 000 de băieți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult