Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Summit-ul COP26. Boris Johnson i-a cerut scuze ministrului israelian în scaun cu rotile

Premierul britanic Boris Johnson i-a cerut scuze marţi ministrului israelian al energiei, după ce aceasta s-a plâns că nu a pututu să participe la o conferință din cadrul summit-ului COP26, pentru că nu exista acces pentru scaunul său cu rotile. 

 

Un taxi accesibil pentru scaunul cu rotile a transportat-o marţi pe Karine Elharrar, care are distrofie musculară, la locul de desfăşurare a evenimentului.

Premierul israelian Naftali Bennett, unul dintre liderii lumii care participă la summit, a însoţit-o în interior.

Potrivit Agerpres, Karine Elharrar a declarat luni că s-a întristat, întrucât nu a putut participa la conferinţă, deoarece singurele opţiuni de a ajunge acolo erau să meargă pe jos sau cu un autocar care nu era accesibil pentru scaunul cu rotile.

Ea l-a însoţit pe premierul Bennett la o întâlnire cu Boris Johnson marţi, din care o înregistrare a fost difuzată de biroul premierului israelian.

Citește și
klaus iohannis, cop26, summit, glasgow
FOTO. Klaus Iohannis s-a salutat cu Joe Biden la summit-ul COP26 pentru climă

"Am înţeles că a existat o oarecare confuzie cu aranjamentele ieri. Îmi pare foarte, foarte rău pentru acest lucru", i-a spus Johnson Karinei Elharrar.

Anterior, ministrul britanic al mediului, George Eustice, a sugerat într-un interviu pentru BBC că Israelul este posibil să nu fi anunţat în prealabil organizatorii despre nevoile speciale ale ministrului.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Israelului la Londra a declarat însă că misiunea a "comunicat toate detaliile necesari tuturor celor interesaţi, după cum li s-a solicitat, în ultimele săptămâni".

Organizatorii conferinţei au postat marţi pe Twitter: "A fost pur şi simplu o greşeală şi ne-am cerut scuze pentru acest lucru. Suntem încântaţi să vedem că ea (Karine Elharrar) participă la COP26 astăzi".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult