Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suma trimisă de diaspora în R. Moldova în 2018. O treime din populaţia activă munceşte în străinătate

Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în străinătate au trimis în ţară aproape un miliard de dolari în primele trei trimestre din 2018, a anunţat vineri Banca Naţională a Moldovei (BNM).

Potrivit datelor BNM preluate de Xinhua, transferurile nete de bani ale persoanelor fizice au depăşit echivalentul a 955 de milioane de dolari în perioada ianuarie-septembrie. În 2017, bilanţul a fost de 1,199 miliarde de dolari, relatează Agerpres.

Proporţia remiterilor din Uniunea Europeană rămâne în creştere, la fel ca în ultimii ani, şi a ajuns la 42,9% din totalul sumelor trimise acasă de cetăţenii moldoveni din străinătate. Contribuţia celor din Comunitatea Statelor Independente îşi păstrează tendinţa de scădere, fiind în prezent de 26,2%; maximul istoric al acestei proporţii a fost de două treimi din total.

Cele mai multe transferuri (48,2%) au fost efectuate în euro; urmează cele în dolari (44,7%) şi cele în ruble (7,1%).

Banii trimişi din diaspora sunt cea mai importantă sursă de valută a Republicii Moldova, reprezentând peste 20% din PIB în ultimii 15 ani. Estimările arată că o treime din populaţia activă a ţării munceşte în străinătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult