Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA închid trei aeroporturi din cauza balonului chinezesc care traversează țara

Your browser doesn't support HTML5 video.

Traficul aerian a fost suspendat pe trei aeroporturi din sud-estul Statelor Unite ca măsură de "securitate naţională", pe fondul controverselor legate de prezenţa unui balon chinez în spaţiul aerian al ţării, relatează AFP.

"FAA a suspendat plecările şi sosirile pe Aeroportul Wilmington (Carolina de Nord), Aeroportul Internaţional Myrtle Beach şi Aeroportul Internaţional Charleston (Carolina de Sud) în cadrul unei măsuri de securitate naţională luate de Departamentul american al Apărării", a indicat Autoritatea americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA) într-un comunicat.

Anterior, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite se vor "ocupa" de balonul chinez care a intrat în spaţiul aerian al SUA, fără a da mai multe detalii.

Potrivit presei americane, balonul chinez, despre care Pentagonul susţine că este un balon "spion", a fost observat sâmbătă deasupra Carolinei de Nord, pe coasta de est a Statelor Unite.

Beijingul a recunoscut că este într-adevăr un dispozitiv venit din China, dar a dat asigurări că este o "aeronavă civilă, folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice".

Aparatul ar fi "deviat de la traiectoria sa", a adăugat un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, exprimând "regretele" ţării sale pentru această încălcare "involuntară" a spaţiului aerian american, conform Agerpres.

Balonul a zburat în special peste statul Montana (vest), unde se află silozuri cu rachete nucleare, înainte de a se deplasa spre est.

Până acum s-a decis ca balonul să nu fie doborât din cauza riscurilor pe care le prezintă posibilele resturi pentru oamenii de la sol, a declarat un înalt oficial al Pentagonului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult