Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA înarmează un aliat al Rusiei. Statul care a reușit să încheie o afacere de top cu Pentagonul

Pentagonul a decis să aprobe o posibilă vânzare de arme către un stat care are legături strânse cu Kremlinul. Valoarea tranzacției este de 175 de milioane de dolari.

Departamentul Apărării al Statelor Unite a declarat luni că Washingtonul a dat undă verde unei potențiale vânzări de torpile ușoare MK 54 MOD 0 și echipamente conexe către India pentru un cost estimat la 175 de milioane de dolari.

Pentagonul a declarat că afacerea ar include 53 de torpile ușoare MK 54 MOD 0, torpile de exercițiu recuperabile (REXTORP), accesorii de lansare aeriană, piese de schimb pentru torpile clasificate și neclasificate, containere pentru torpile, echipamente de sprijin pentru torpile, inclusiv echipamente de testare și instrumente.

„Această vânzare propusă va sprijini politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la consolidarea relației strategice dintre Statele Unite și India și la îmbunătățirea securității unui partener major de apărare care continuă să fie o forță importantă pentru stabilitatea politică, pacea și progresul economic în regiunile Indo-Pacific și Asia de Sud”, a declarat Pentagonul, potrivit agenției de presă Baha.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult