Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA au trimis un submarin cu propulsie nucleară în Orientul Mijlociu, după ce tensiunile dintre Iran și Israel au crescut

Marina americană a declarat, sâmbătă, pentru The New York Times, că a trimis submarinul cu propulsie nucleară USS Florida în Orientul Mijlociu, în contextul în care tensiunile dintre Iran și Israel continuă să se intensifice.

Cotidianul de peste Ocean susține că motivul este un raport potrivit căruia Forța Aerospațială a Gardienilor Revoluției din Iran ar pregăti un atac cu drone împotriva unor nave comerciale civile deținute de Israel.

În plus, potrivit unui strateg politic iranian apropiat de Gărzi, atacul asupra navelor deținute de Israel este un mijloc de represalii împotriva atacurilor aeriene israeliene din Siria, care au ucis doi membri ai Gărzilor în luna martie, notează agenția de presă Baha.

„Suntem pregătiți să acționăm împotriva Iranului”

Israelul este "pregătit" să atace Iranul și poate face acest lucru chiar și fără sprijinul Statelor Unite, a declarat miercuri șeful Statului Major al Forțelor de Apărare Israeliene, Herzi Halevi, citat de presa israeliană.

"Suntem pregătiți să acționăm împotriva Iranului. Armata israeliană are capacitatea de a lovi atât în țări îndepărtate, cât și aproape de casă", a declarat Halevi, la radioul armatei Israelului.

Citește și
Iranul a retras acreditarea unei inspectoare a AIEA
AIEA confirmă prezenţa în Iran a unor particule de uraniu îmbogăţit la nivelul de 83,7%, imediat sub pragul bombei atomice

El a spus că armata israeliană își va spori capacitățile pentru un atac preventiv asupra Iranului în următorii ani și că un astfel de atac va fi "copleșitor", în ciuda distanței geografice, potrivit site-ului alarabiya.net.

"Știm cum să acționăm singuri. Suntem o națiune suverană care își rezervă dreptul de a lua propriile decizii. Ar fi bine să avem Statele Unite de partea noastră, dar nu este o obligație", a adăugat el.

Israelul acuză Iranul că urmărește să obțină arme nucleare, afirmație pe care Iranul o neagă. Israelul a avertizat anterior că, în cazul în care eforturile diplomatice nu reușesc să limiteze programul nuclear iranian, va recurge la acțiuni militare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult