Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA au trimis Republica Moldova 500.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 Johnson & Johnson

SUA donează R.Moldova o jumătate de milion de doze de vaccin anti-Covid Johnson&Johnson prin programul Covax, anunţă Blinken.

Statele Unite au trimis 500.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 Johnson & Johnson (J&J) Republicii Moldova, în cadrul luptei Washingtonului împotriva pandemiei la nivel mondial, anunţă marţi Departamentul de Stat american, relatează Reuters.

”Îmi face plăcere să anunţ donarea a 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson Republicii Moldova. Această livrare consolidează angajamentul Statelor Unite de a învinge pandemia Covid-19 la nivel mondial şi de a ajuta Republica Moldova”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter secretarul de Stat american Antony Blinken, transmite News.ro.

Pandemia Covid-19 a afectat economia acestei foste republici sovietice cu 3,5 milioane de locuitori, una dintre cele mai sărace ţări din Europa.

Această jumătate de milion de doze de vaccin anti-Covid J&J a fost trimisă în Republica Moldova luni, precizează un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Citește și
vaccin
A fost atins pragul de trei miliarde de doze de vaccin anti-COVID la nivel global. Țările cu cele mai multe doze administrate

Această livrare face parte din efortul Statelor Unite în cadrul COVAX, un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de distribuire a unor vaccinuri anti-Covid celor mai sărace ţări din lume.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult