SUA au raportat un nou record de cazuri COVID-19. Peste 67.000 de infectați în 24 de ore
Your browser doesn't support HTML5 video.
"Este o pandemie de proporţii istorice." - a spus doctorul Anthony Fauci. Între timp, reprezentanții mai multor şcoli de peste Ocean au anunţat că nu vor redeschide sălile de clasă la toamnă, în ciuda apelurilor făcute de preşedintele Donald Trump.
Cel puţin 27 de state americane au pus pe pauză planurile de redeschidere. Cu toate acestea, specialiştii cred că la toamnă urmează ce este mai rău.
Robert Redfield, Director CDC: "Cred că toamna-iarna viitoare va fi una dintre cele mai dificile perioade în istoria Americii în materie de sănătate publică. De aceea, este vital ca sistemul medical să nu fie copleșit".
Quinn Snyder, medic Florida: ”S-au cerut camioane frigorifice în statul nostru, pentru că morgile au rămas fără spațiu. Am putea ajunge curând în situația de a decide pe cine conectăm la ventilator și pe cine nu".
Un sfert dintre noile infectări din Florida sunt în Miami - considerat de experţi noul epicentru al pandemiei în Statele Unite.
Francis Suarez, primar Miami: "Situația este dramatică. Spitalizările sunt la cel mai înalt nivel, pacienții de la terapie intensivă sunt de două ori mai mulți decât în aprilie și, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, am putea fi forţaţi să luăm măsuri drastice, precum carantina totală."
Ron DeSantis, guvernator Florida: "În acest moment, în Florida, cei mai mulți infectați sunt în grupa de vârstă 25-34 de ani."
Dacă epidemiologul Anthony Fauci dă vina pe redeschiderera pripită a statului, şeful Centrului pentru Controlul Bolilor arată cu degetul către deplasările americanilor spre sudul țării în weekend-ul de Ziua Eroilor.
Robert Redfield, Director CDC: "Nu cred că redeschiderea activităților e principalul factor care explică această creștere. Considerăm că altceva a dus la acest nou val."
Oricare ar fi cauza, doctorul Fauci vine cu avertizări cutremurătoare.
Anthony Fauci: "Dacă analizăm magnitudinea pandemiei de gripă spaniolă din 1918, când au murit între 50 și 100 de milioane de oameni, e clar că a fost ”mama tuturor pandemiilor”. Sper că nu ne vom apropia de acest bilanţ, deşi există elemente de risc care ar putea face actuala pandemie comparabilă cu cea din 1918 în termeni de gravitate."
Între timp, cercetătorii de la Universitatea din Washington au o nouă predicţie sumbră. Cel puţin 224 de mii de americani vor muri din cauza coronavirusului până în luna noiembrie - cu 16.000 de persoane în plus față de cât anunţaseră săptămâna trecută. Şi asta din cauza focarelor tot mai mari de COVID-19 din California, Texas şi Florida. Până acum, cel puţin 137 de mii de vieţi au fost curmate în Statele Unite.
Sursa: StirilePROTV
Dată publicare: 16-07-2020 08:20