Modifica setarile cookie
Toate categoriile

9 cetăţeni americani au murit în urma atacurilor lansate de Hamas în Israel. Surse BBC: Sunt cel puțin 10 victime britanice

Mai mulţi cetăţeni americani, dar și britanici, au murit de la începutul atacului lansat, sâmbătă, 7 octombrie, de Hamas împotriva Israelului.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate a confirmat luni, într-o declarație citată de CNN, că 9 cetățeni americani se numără printre cei care au murit în conflictul dintre Israel și Hamas.

"În acest moment, putem confirma moartea a nouă cetățeni americani. Transmitem cele mai profunde condoleanțe victimelor și familiilor tuturor celor afectați și le dorim celor răniți o recuperare rapidă. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și rămânem în contact cu partenerii noștri israelieni, în special cu autoritățile locale", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, a confirmat această informație: "Suntem în strânsă legătură cu guvernul Israelului, în timp ce continuă să desfășoare operațiuni de securitate pentru a localiza cetățenii americani dispăruți... și suntem, desigur, în strânsă legătură cu familiile celor nouă americani decedați și le oferim orice asistență consulară pe care o putem oferi."

SUA continuă să adune informații despre cetățenii americani implicați în conflict.

Citește și
atac hamas
Misiunea Iranului la ONU afirmă că Teheranul nu este implicat în atacurile Hamas împotriva Israelului
Cel puțin 10 cetățeni britanici sunt morți sau dispăruți în Israel

Reporterii BBC News au aflat de la o sursă oficială din Marea Britanie că "peste 10" cetățeni britanici ar putea fi morți sau dispăruți în Israel, în urma atacurilor lansate de Hamas din Gaza.

SUA au început să trimită ajutor militar Israelului

Pe de altă arte, Statele Unite au început, duminică, să trimită ajutor militar Israelului cu noi muniţii şi să-şi apropie grupul aeronaval în Marea Mediterană, arătând astfel o dovadă rapidă de sprijin pentru aliatul său istoric surprins de atacurile Hamas, notează AFP, potrivit News.ro.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu duminică, preşedintele Joe Biden a anunţat că "asistenţa suplimentară pentru forţele armate israeliene este în drum spre Israel şi că vor urma şi mai multe în zilele următoare", potrivit unui comunicat al Casei Albe.

"Mai mulţi cetăţeni americani" au fost ucişi în această ofensivă, a declarat, duminică, un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA.

Preşedintele american a promis "un sprijin total pentru guvernul şi pentru poporul israelian în urma unui atac oribil şi fără precedent al teroriştilor Hamas", a adăugat executivul.

Primul pachet de ajutor militar "va începe să plece astăzi şi va ajunge în următoarele zile", a precizat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat.

El a adăugat că a ordonat ca portavionul USS Gerald Ford, cea mai mare navă de război din lume, să pornească spre estul Mediteranei. Unitatea se afla în Marea Ionică, la sud de Marea Adriatică, de la începutul lunii octombrie, potrivit Marinei americane.

Forţele aeriene americane au intensificat, de asemenea, desfăşurarea avioanelor lor de luptă în regiune, a declarat Lloyd Austin.

Toate acestea "consolidează poziţia Departamentului american al Apărării în regiune", a adăugat el, afirmând că "Statele Unite îşi menţin forţele pregătite la nivel global pentru a consolida postura de descurajare dacă este necesar".

Acest ajutor militar echivalează cu "participarea la agresiunea împotriva poporului nostru", a reacţionat, duminică, Hamas.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult