Modifica setarile cookie
Toate categoriile

NATO creşte numărul militarilor din Forţa de Răspuns de aproape opt ori. Anunțul lui Jens Stoltenberg

NATO va creşte masiv numărul militarilor din Forţa de Răspuns la peste 300.000, a anunţat, luni, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg, relatează Reuters, citată de News.ro.

„Vom transforma forţa de răspuns a NATO şi vom creşte numărul forţelor noastre de înaltă pregătire la peste 300.000”, a declarat Stoltenberg înaintea summitului NATO de la Madrid din această săptămână.

Forţa de Reacţie Rapidă a NATO are în prezent aproximativ 40.000 de soldaţi.

„Ne vom consolida, de asemenea, capacitatea de a ne întări în caz de conflict, cu ajutorul mai multor echipamente prepoziţionate, capacităţi desfăşurate dinainte, precum apărare antiaeriană, şi prin forţe pre-repartizate în apărarea anumitor aliaţi”, a mai anunţat norvegianul, citat de AFP.

La summitul de la Madrid, NATO îşi va schimba şi retorica cu privire la Rusia, care, în cadrul ultimei strategii a Alianţei, din 2010, era încă prezentată drept un partener strategic.

Citește și
Scholz, Boris Johnson, Joe Biden, Ursula von der Leyen, G7
Liderii celor mai puternice țări, grupul G7, au decis să aplice noi sancțiuni Rusiei

„Nu va fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom conveni la Madrid”, a subliniat Stoltenberg.

„Mă aştept ca aliaţii să afirme clar că Rusia reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii noastre, a valorilor noastre, a ordinii internaţionale bazate pe reguli”, a evocat el.

Citește și: Drumul de la pierdere la câștig. Sfaturi de la un investitor și un specialist

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult