Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stoltenberg, anunț crucial despre aderarea Ucrainei la NATO, dar „există diferite idei, diferite propuneri pe masă”

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a vorbit, luni, despre șansele aderării Ucrainei la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Secretarul general al NATO a declarat, pentru Financial Times, că Ucraina este mult mai aproape de aderarea la Alianță acum decât în 2008, când și-a exprimat pentru prima dată dorința de a adera la aceasta.

"Ceea ce cred eu este că Ucraina va deveni membră a acestei alianțe și că locul ei de drept este în NATO. Este treaba aliaților să decidă când este momentul potrivit. ... Bineînțeles, există diferite idei, diferite propuneri pe masă, așa cum se întâmplă întotdeauna când se discută probleme importante", a spus Jens Stoltenberg, comentând calendarul procesului de aderare a țării afectate de conflict la Alianță, potrivit agenției de presă Baha.

Zelenski merge la summitul NATO

Stoltenberg a declarat anterior că NATO va forma și va prezenta o poziție unificată privind viitorul militar al Ucrainei la următorul summit al alianței, care va avea loc la Vilnius, la 11 și 12 iulie.

Totodată, liderul Alianței a confirmat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa la summitul NATO de la Vilnius, care va avea loc în perioada 11-12 iulie. Astfel, Stoltenberg a subliniat că acest summit ar trebui să aducă Ucraina mai aproape de NATO.

Citește și
Vilnius
NATO a transformat Vilnius într-o fortăreață. Liderii Alianței vin însoțiți de sisteme de rachete și avioane de luptă

"Ne vom reînnoi legăturile politice. Președintele Zelenskyy ni se va alătura la reuniunea inaugurală a Consiliului NATO-Ucraina", a declarat Stoltenberg, citat de Ukrainska Pravda.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult