Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sticla de şampanie făcută special pentru a fi savurată în spaţiu. Ce gust are "Cordon stellar"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Turismul spaţial va deveni curând realitate, iar o asemenea experienţă trebuie sărbătorită cu un pahar de şampanie. Un producător din Franţa e deja pregătit cu o sticlă de şampanie făcută special pentru a fi savurată în imponderabilitate.

"Cordon stellar" se numeşte batura perfecţionată în ultimii trei ani de un producător francez de şampanie. Iar jurnaliştii au făcut cunoştinţă cu ea la bordul unui avion special, folosit de Agenţia Spaţială Europeană pentru cercetări şi antrenamente în imponderabilitate.

Designul sticlei a fost foarte important pentru a face şampania să curgă. Dacă reuşeşti să o prinzi, şampania are un gust diferit. Textura şi gustul îţi lasă o senzaţie foarte diferită decât pe Pământ.

Un astronaut francez crede că şampania e doar începutul unei întregi game de produse concepute pentru a fi consumate în spaţiu.

Jean-Francois Clervoy, ESA Astronaut: "Cea mai bună cale de a avansa e, aşa cum a spus Căpitanul Kirk, să explorăm lumi noi şi ciudate, să căutăm noi forme de viaţă, să mergem cu îndrăzneală acolo unde nimeni nu s-a dus înainte."

Citește și
Oleg Artemyev, Sergei Prokopyev,
Misiune în spațiu pentru doi cosmonauți ruși, în afara Stației Spațiale Internaționale

Desigur, nu oricine are stomac pentru a savura o cupă de şampanie în spaţiu. În loc de asta, câţiva dintre jurnalişti au aflat pe propria piele de ce avionul care simulează imponderabilitatea e poreclit "cometa vomei".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult