Sticla de şampanie făcută special pentru a fi savurată în spaţiu. Ce gust are "Cordon stellar"
Your browser doesn't support HTML5 video.
"Cordon stellar" se numeşte batura perfecţionată în ultimii trei ani de un producător francez de şampanie. Iar jurnaliştii au făcut cunoştinţă cu ea la bordul unui avion special, folosit de Agenţia Spaţială Europeană pentru cercetări şi antrenamente în imponderabilitate.
Designul sticlei a fost foarte important pentru a face şampania să curgă. Dacă reuşeşti să o prinzi, şampania are un gust diferit. Textura şi gustul îţi lasă o senzaţie foarte diferită decât pe Pământ.
Un astronaut francez crede că şampania e doar începutul unei întregi game de produse concepute pentru a fi consumate în spaţiu.
Jean-Francois Clervoy, ESA Astronaut: "Cea mai bună cale de a avansa e, aşa cum a spus Căpitanul Kirk, să explorăm lumi noi şi ciudate, să căutăm noi forme de viaţă, să mergem cu îndrăzneală acolo unde nimeni nu s-a dus înainte."
Desigur, nu oricine are stomac pentru a savura o cupă de şampanie în spaţiu. În loc de asta, câţiva dintre jurnalişti au aflat pe propria piele de ce avionul care simulează imponderabilitatea e poreclit "cometa vomei".