Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stațiunile din Spania preferate de turiștii britanici sunt goale. „O ducem rău, destul de rău”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile spaniole fac eforturi susținute pentru a convinge cât mai mulți turiști să vină în peninsula iberică în această vară.

Numai că turiștii britanici, care-si petreceau vacanțele în număr mare în stațiunile din Baleare sau pe Costa del Sol, întârzie. Motivul: trebuie să stea 10 zile în carantină la întoarcerea în Regatul Unit.

Așa că plajele preferate de englezi sunt încă pustii. Norocul hotelierilor sunt turiștii din statele Uniunii Europene, care aleg Spania în număr tot mai mare.

Plaja Palma din sudul insulei Mallorca este locul preferat de mulți turiști germani. Totul arată aproape ca în vremurile dinainte de pandemie. Sunt mulți oameni în apă, pe nisip, iar șezlongurile sunt ocupate. Karin Demark, turist german: „E un loc foarte bun. E soare, mâncăm și bem aici tot timpul și este foarte plăcut”.

Cristian Lafourcade, manager de bar: „Avem o creștere considerabilă a veniturilor, de la 300% până la 500%. Clienții încep să vină și putem chema angajații aflați în șomaj tehnic. Vânzările noastre sunt pe o curbă ascendentă și sperăm că se vor îmbunătăți, dar respectăm tot timpul regulile sanitare și suntem precauți”.

În contrast, în districtul Magaluf, o zonă populară printre turiștii britanici, plaja e pustie, cu șezlongurile strânse, iar barurile și restaurantele sunt închise. In Marea Britanie, Spania e încă pe lista țărilor cu risc mare de COVID, aşa că cei care se-ncumetă să vină aici trebuie să stea 10 zile în carantină la întoarcerea acasă.

Vinod Hiranandani, proprietar de magazin: „Sezonul estival nu a început încă. Marea Britanie nu vrea ca oamenii să vină aici, turiștii nu sosesc. Și în acest moment o ducem rău, destul de rău”.

Și stațiunile din regiunea Costa del Sol, în sud-estul Peninsulei Iberice, sunt deschise pentru turiști. Cei mai mulți vin din statele Uniunii Europene.

Gwenn de Roo, turist olandez: „Mă așteptam să fie mult mai rău, pentru că la începutul pandemiei am tot auzit că e foarte grav în Spania și alte lucruri asemenea, dar când am ajuns aici, totul a fost surprinzător de bine”.

Anthony Torrents, turist francez: „Am venit în Spania pentru că vremea e frumoasă aici. În Paris, vremea e așa și așa, iar aici avem și marea, așa că o să ne bucurăm de ea. Dacă ne e teamă de COVID? Mie nu-mi e frică. Sunt vaccinat complet”.

La intrarea în Spania, turiștii trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat complet anti-COVID cu cel puțin 15 zile în urmă, sau că au trecut prin boală, în ultimele șase luni. Certificatele pot fi scrise în engleză, franceză, spaniolă sau germană.

Kerstin Jensen, turist german: „Am ales Spania pentru că e o țară cu risc redus și a fost mai ușor pentru noi să venim aici. Și sunt vaccinată cu ambele doze, pentru că sunt asistentă medicală, așa că a fost și mai ușor pentru mine”.

Guvernul spaniol și-a propus să primească între 14,5 și 15,5 milioane de turiști din iulie și până în septembrie. Asta înseamnă abia 40% din totalul turiștilor care au intrat în Spania în aceeași perioadă din 2019, însă de două ori mai mulți decât anul trecut.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult