Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statele Unite NU vor recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia. "Acţiuni nedemne"

Şeful diplomaţiei americane a făcut declaraţia după ce au apărut speculaţii privind un posibil acord între Trump şi Putin legat de situaţia Crimeei.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite nu vor recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia, informează DPA.

"În acord cu aliaţii, partenerii şi comunitatea internaţională, Statele Unite resping tentativa Rusiei de a anexa Crimeea şi se angajează să îşi continue politica până la restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei", a afirmat şeful diplomaţiei de la Washington. El a adăugat că Rusia trebuie "să înceteze ocuparea Crimeei" şi că acţiunile Moscovei au determinat izolarea de comunitatea internaţională.

"Prin invadarea Ucrainei în 2014 şi tentativa de anexare a Crimeei, Rusia a încercat să submineze baza unui principiu împărtăşit de toate statele democratice: că nicio ţară nu poate schimba graniţele altei ţări prin forţă", a mai afirmat Pompeo. "Aceste acţiuni sunt nedemne de o mare naţiune şi Rusia a ales astfel să se izoleze de comunitatea internaţională".

Citește și
Vladimir Putin, Donald Trump
Kremlin: Trump și Putin nu vor discuta despre Crimeea, la summitul de la Helsinki

DPA menţionează că declaraţia lui Pompeo a fost făcută în contextul unor speculaţii potrivit cărora SUA ar putea face Rusiei concesii privind Crimeea, după întâlnirea de lunea trecută, de la Helsinki, a preşedinţilor Donald Trump şi Vladimir Putin.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult