Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stare de urgență în nord-estul SUA, din cauza furtunilor de zăpadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

O furtună de zăpadă deosebit de puternică a paralizat nord-estul Statelor Unite, o regiune cu peste 75 de milioane de locuitori.

Cinci state federale, inclusiv New York-ul, au declarat starea de urgență. În unele locuri din Massachusetts stratul de zăpadă depus a atins 75 de centimetri. Meteorologii au vorbit despre pericolul unui „ciclon-bombă", dar și despre „ninsori istorice".

Chris Nguyen, corespondent CNN: „Furtuna se transformă într-una foarte periculoasă. Aici, în Boston, în unele părți ale orașului stratul de zăpadă depășește și 70 de centimetri, după cum puteți vedea.”

Bostonul și-a egalat recordul pentru 24 de ore, de când existră măsurători. Şi în statul New York, s-au depus, în unele locuri peste 60 de centimetri de zăpadă. În metropolă, lucrătorii municipali au avut mult de furcă să curăţe căile de acces inclusiv în Times Square, kilometrul zero al New York-ului. Mai ales că la fiecare oră se depuneau 8-10 centimetri de zăpadă.

Azi-noapte peste 95.000 de case din statul Massachusetts erau fără electricitate.

Citește și
zapada israel
Fenomen rar în Israel: Zăpada a acoperit străzile din Ierusalim şi Cisiordania. FOTO și VIDEO
Furtuna a ridicat valuri mari, în zonele de coastă, unde s-au produs inundații

Peste 6.000 de curse aeriene au fost anulate, în acest week-end.

Un avion Boeing 747 cargo al companiei aeriene chineze a suferit daune după ce a izbit mai multe cărucioare de bagaje în timp ce rula pe platforma acoperită de zăpadă, în condiţii de vizibilitate mult redusă, dar nimeni nu a fost rănit.

Serviciul național de meteorologie a explicat că s-au împlinit condițiile pentru fenomenul atmosferic numit „ciclon bombă''. Aerul rece s-a amestecat cu aerul mai cald dinspre mare, ducând la o scăderea bruscă a presiunii atmosferice.

În timpul viscolului, vântul a bătut și cu 130 de kilometri pe oră

Dar, în ciuda avertismentelor, unii oameni au ieșit să se distreze în zăpadă. În New York, copiii s-au dat cu sania în Central Park și s-au bătut cu bulgări.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult