Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Spuneți-mi că sunt în viață”. Un pasager a fost găsit după 2 zile pe feribotul care a luat foc în largul insulei Corfu

Your browser doesn't support HTML5 video.

„Spuneți-mi că sunt în viață”. Este tot ce a mai putut să le spună salvatorilor un pasager găsit la două zile distanță pe feribotul care a luat foc în largul insulei Corfu.

Totul după ce, sâmbătă, de pe vasul care ardea mocnit au fost recuperați și doi migranți afgani care se aflau clandestin la bord. Între timp, românii evacuați vineri au plecat spre casele lor.

Pasagerul, un tânăr de 21 de ani din Belarus, a fost găsit teafăr pe puntea superioară a vasului, pe care ar fi urcat singur, scrie presa elenă. Bărbatul, care era desculț pentru că încălțările i s-au topit din cauza căldurii de la bord, a fost recuperat în siguranță, cu ajutorul unei scări. Omul le-ar fi spus salvatorilor că ar fi auzit și alte voci pe navă, iar asta le dă speranță grecilor că încă sunt pasageri în viață.

Intervenția rămâne dificilă din cauza fumului gros. Elicopterele salvatorilor, echipate cu lumini puternice, au reușit cu greu să străpungă norul înecăcios care planează deasupra navei.

Prin perdeaua de fum au fost zăriți și doi migranți afgani, care nu figurau pe lista de pasageri.

„Important este că suntem cu toții bine. Ne-am luptat la propriu cu valurile mari. Situația este sub control atât în ce privește nava, dar și pe salvatori”, a spus un salvator.

În total, de pe nava cuprinsă de foc au fost salvați 278 de oameni, între care și cei 29 de români. Alți 11 pasageri sunt însă de negăsit.

„Suntem bine. Ne-am externat din spital și urmează să mergem la Atena. Am avut, în principiu, probleme respiratorii”, a spus un pasager.

Majoritatea românilor salvați nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Timp de două zile au fost cazați în Corfu, până când autoritățile au rezolvat problema documentelor.

„Domnul consul de la Ambasada României, cu consulul onorific, de aici, din Corfu, s-au ocupat de documente, declarații, fiecare cu ce a pierdut și ce s-a întâmplat. Au venit, ne-au asistat. O să fie o răspundere limitată și la fel și plata, va fi în anumite condiții, dar să nu ne așteptăm la prea mult, prea multe șanse să ne recuperăm măcar bunurile pe care le-am avut”, a spus un pasager român.

Nava, care aparține unei firme italiene, a luat foc vineri dimineaţă, după plecarea din portul grec Igoumenitsa. Potrivit presei străine, operatorul feribotului ar fi declarat că nava, veche de 27 de ani, ar fi avut ultimul control de siguranță cu două zile înainte.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult