Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comemorare cu arma în mână. La Tel Aviv se pregătesc scenarii de ripostă împotriva Iranului: „Luăm în calcul toate opțiunile”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În ziua în care Israelul își plânge morții după masacrul din 7 octombrie, aviația a continuat bombardamentele, în sudul Beirutului.

Dar și Hezbollah reușește să lanseze zeci de proiectile spre Israel. Inclusiv Hamas, din Fâșia Gaza, a trimis câteva rachete spre Tel Aviv.

Pentru a doua noapte la rând, aviația israeliană a lovit ținte din sudul Beirutului - bastionul grupării Hezbollah. Au fost vizate, din nou, depozitele de armament și muniție. În același timp, o a treia divizie israeliană a trecut granița și a înaintat pe teritoriul libanez. Potrivit experților, aproape jumătate dintre efectivele trupelor israeliene din nordul țării operează în acest moment în Liban.

Pentru prima dată în aproape 20 de ani, cel puțin două proiectile - care nu au fost interceptate de Iron Dome - au lovit la Haifa, al treile oraș ca mărime al Israelului. Fără să facă distrugeri semnificative. Aivhu Han, viceprimarul orașului Haifa: „Azi-noapte, un proiectil a căzut în acest scuar. Am avut câțiva răniți.” Sunt stricăciuni mai serioase, la mai mult de 60 de apartamente și câteva zeci de vehicule, după ce rachete lansate de Hezbollah, din sudul Libanului, au lovit într-un oraș din nordul Israelului.

Pe de altă parte, patru proiectile au fost lansate spre Israel și în sudul Fâșiei Gaza, iar unul care a trecut de sistemul anti-rachetă al Israelului și a lovit în zona Tel Aviv. În acest timp, responsabilii militari de la Ierusalim analizează diversele scenarii de ripostă împotriva Iranului. Tzipi Hotovely, ambasadoarea israeliană la Londra: „Luăm în calcul toate opțiunile. Premierul Netanyahu a transmis foarte clar că nu vom tolera această amenințare (reprezentată de Iran).” Pe de altă parte, există semnale că riposta Israelului ar putea fi una limitată, care să nu vizeze nici instalațiile nucleare, nici pe cele petroliere iraniene, în urma presiunilor venite din Statele Unite.

Citește și
Haifa
Hezbollah a lovit Israelul cu rachete Fadi 1. Camerele de supraveghere au surprins explozii în Haifa. VIDEO

Washingtonul nu vrea ca reacția Isarealului sa aprindă un conflict regional extins în Orientul Mijlociu, cu doar câteva săptămâni înaintea unor alegeri cruciale peste ocean.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult