Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soția lui Kim Jong-un a dispărut. Nu a mai fost văzută din 25 ianuarie

Soția dictatorului nord-coreean Kim-Jong-un nu a mai fost văzută în public din luna ianuarie, așa că au apărut temeri că ar fi putut fi executată de soțul ei. În cel mai bun caz ar fi bolnavă, cred surse apropiate regimului de la Phenian.

Ri Sol-ju a fost văzută ultima dată în public pe 25 ianuarie, alături de Kim Jong-un la un spectacol de teatru din oraș. De atunci au fost mai multe evenimente oficiale la care era așteptată, dar nu a mai apărut, alimentând zvonurile că ar fi moartă sau, în cel mai bun caz, bolnavă, relatează publicația Daily Star.

Pe 25 ianuarie, prima doamnă din Coreea de Nord a fost văzută alături de mătușa dictatorului, Kim Kyong-hui, în vârstă de 74 de ani, care nu mai apăruse nici ea în public de mai bine de șase ani, după ce l-a ajutat să preia puterea.

O altă ipoteză vehiculată este că soția dictatorului nord-coreean ar avea grijă de mătușă, aceasta fiind, de fapt, bolnavă.

Supozițiile despre faptul că Kim Jon-un și-ar fi ucis soția se bazează pe trecutul întunecat al familiei. Soțul mătușei acestuia, Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, a fost executat în decembrie 2013. Atunci, Kim Jong-un l-a înlocuit la putere pe tatăl său decedat, Kim Jong-il, în vârstă de 70 de ani.

Citește și
Kim Jong Un
Imagini inedite cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Cum a fost surprins în timpul paradei militare. VIDEO

O altă speculație este că Ri se concentrează pe educația fiicei sale cu dictatorul, născută în 2013.

„Unii nord-coreeni cred că Ri, în calitate de mamă a lui Ju-ae, ar gestiona în mod firesc activitățile legate de educația fiicei sale, inclusiv acele activități care se concentrează pe rolul ei de fiică a liderului țării" se arată pe un site întreținut de dezertori din Republica Coreeană, susține sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult