Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sondajele din SUA arată un număr foarte mic de alegători indecişi. Cine este favorit pentru prezidențiale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sondajele realizate în Statele Unite arată un număr neobişnuit de mic de alegători indecişi. Asta nu face decât să reflecte radicalizarea taberelor după un prim mandat al lui Donald Trump.

Mulţi comentatorii politici consideră candidatul democrat plasat într-un avantaj semnificativ în sondajele naţionale, iar diferenţa în favoarea lui e sensibil mai mică în statele oscilante.

Bill Barrow, Reporter AP: ”Ce ştim este că de data asta numărul indecişilor este unul istoric de scăzut. Biden pare să conducă şi e foarte târziu pentru preşedintele Trump să încerce să schimbe traiectoria. Nici nu prea auzim de la Trump argumente noi. Iar electoratul pare deja să fi decis de mult”. Preşedintele Trump a încercat în campanie să speculeze poveştile pe care împătimiţii postului Fox New le ştiu deja pe dinafară de ani de zile. Adesea, Trump pare să recicleze material vechi din campania din 2016: mailuri personale făcute publice, apeluri pentru arestarea oponenţilor, atacuri privind corupţia celor din tabăra adversă. Însă Trump n-a reuşit să câştige alegători noi, spun analiştii, căci oamenii par mai degrabă preocupaţi de gestionarea pandemiei. În opinia comentatorilor, Joe Biden este avantajat de faptul că rivalul său republican, deja după un prim mandat, are "în bagaj" situaţia din ţară: pandemia, economia în suferinţă, nemulţumirea masivă care dă în clocot pe străzi.

Bill Barrow: ”Ostilitatea oamenilor faţă de sistemul de la Washington, faţă de elitele bogate, asta îl ajută pe Trump. El va încerca şi de data asta să-i atragă pe cei frustraţi, nemulţumiţi”. Biden speră să-i aibă de partea pe moderaţii din ambele tabere. Nu e însă deloc sigur că îi va seduce şi pe tinerii progresişti, care vor politici mult mai îndrăzneţe, precum asistență medicală pentru toţi.

Cu două zile înaintea ultimei dezbateri electorale, candidaţii încă se ceartă pe marginea subiectelor care vor fi abordate. Şi, pentru evitarea haosului de la prima confruntare, Comisia specială care se ocupă de organizarea acestor întâlniri a decis că moderatorul va avea posibilitatea să taie cuvântul participanților.

Citește și
Virgil Musta
Medicul Virgil Musta: Ideal ar fi să se blocheze totul două săptămâni

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult