Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soledar, zona fierbinte din Ucraina: Să punem steagul aici. Clădirea este liberă. Felicitări pentru victorie! GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Soledar, micul oraș din regiunea Donețk, rămâne cel mai disputat punct de pe frontul din Ucraina. Mercenarii ruși din miliția Wagner se declară victorioși și transmit imagini din mijlocul localităţii distruse.

În tot acest timp, armata ucraineană spune că desfășoară contra-atacuri în zonă și că a făcut chiar un mic avans. 

''Rușii nu țin cont de pierderi şi calcă pe cadavrele camarazilor'' - spun oficialii de la Kiev. Potrivit guvernatorului ucrainean din Donețk, peste 100 de soldați ruși au fost omorâţi, joi, în Soledar. Pare că n-a mai rămas bucată de pământ neatinsă de bombe în Soledar, orașul minier din Donețk, atât de disputat în prezent.

"După mai multe zile de retragere, am făcut chiar un mic avans. Gara este a noastră. Mână este a noastră" - a transmis Brigada 46 aeromobilă a Ucrainei.

Volodomir Zelenski: "În mod special, aș dori să-i menționez pe parașutiștii Brigăzii 77 aeromobile, care, împreună cu soldații Brigăzii 46 aeromobile din Soledar, și-au menținut pozițiile și au provocat pierderi importante inamicului. Mulțumesc băieţi!."

Citește și
vladimir putin, generali
Ucraina râde de rocada făcută generalilor ruși: Următorul pas ar fi ca Putin însuși să-și comande direct trupele. E disperat

"Să mergem, băieți, să punem steagul aici. Clădirea este liberă. Felicitări pentru victorie! Ura! Ura!"

Mercenarii din miliția Wagner le transmit rușilor imagini de pe străzile complet distruse ale orașului și susțin că Soledar a fost cucerit.

Mykhailo Podoliak, șeful cancelariei prezidențiale din Ucraina: "Bahmut și Soledar sub controlul Ucrainei. Lupte foarte grele au loc în Soledar și continuă. În Soledar se duc lupte de stradă, în timp ce în Bahmut există mai puține lupte în stradă, dar e folosită mai mult artileria."

De ce este important Soledar

Analiștii spun că Soledar nu este important din punct de vedere militar. Dar cucerirea lui ar permite forțelor ruse, și în special grupului de mercenari Wagner, să se concentreze asupra orașului Bahmut, devenit un simbol al rezistenței ucrainene.

Soldat: "Tot timpul am luptat împotriva inamicului, care era de fapt grupul Wagner. Orcile (soldații rușii) sunt îndârjite, dar acești deținuți sunt gata să meargă la moarte."

Iulia Kirienko, corespondent: "La periferia Bahmutului au loc bombardamente grele. Exploziile sunt atât de puternice încât se mișcă pământul sub picioarele mele, deși sunt la un kilometru distanță de miljlocul luptelor. De aici se poartă lupta antiaeriană pentru că invadatorii încearcă să spargă pozițiile noastre la sud de Bahmut."

Discuție între un reporter și un soldat: "-Ce tip de dronă a fost asta? -Cel mai probabil Lancet. -Lancet este o dronă de atac? -Da, de atac."

Hilde Gran, reporter TV 2 Norvegia: "Așa arată acum centrul orașului Bahmut, aproape că nu mai vezi clădiri intacte. Rușii au dezlănțuit tot ce aveau timp de 5 luni asupra orașului, dar ucrainenii încă își mențin pozițiile."

Civilii din Bahmut încearcă să supraviețuiască în mijlocul acestor bătălii sângeroase. Câteva dintre așa-numitele ”centre de invincibilitate” au rezistat. Aici, oamenii din Bahmut găsesc un adăpost unde mai au acces la curent electric, apă şi căldură. Și sunt singurele locuri de unde pot face rost de medicamente, fără de care cei bătrâni și bolnavi chiar nu mai au nicio șansă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult