Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soldatul SAS, care s-a luptat cu teroriștii, e în pericol. Ce se va întâmpla cu el

Soldatul din trupele speciale britanice SAS care a luptat contra teroriștilor în timpul atacului din complexul hotelier din Kenya va fi repatriat din cauza temerilor legate de siguranța sa după ce chipul său a fost făcut public pe social media.

Soldatul SAS a fost catalogat drept un erou de presă după ce a intervenit contra teroriștilor de unul singur în complexul hotelier din Kenya. Soldatul se afla în Kenya pentru exerciții și nu a stat pe gânduri atunci când trupele speciale kenyene au cerut întăriri în timpul confruntării cu teroriștii grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida. Atacatorii s-au baricadat timp de 20 de ore în complex, luând ostatici. 

Soldatul a apărut în numeroase fotografii în timp ce salva mai multe persoane și potrivit Daily Mail va fi decorat cu Crucea lui George. Potricit unor surse soldatul ar urma să fie extras din Kenya pentru că acum există temeri în legătură cu siguranța sa. Deși în fotografiile difuzate de agențiile de presă chipul său era acoperit, pe social media diverse conturi au dezvăluit fotografii în care poate fi identificat ușor. 

Soldatul britanic s-ar fi aflat la cumpărături în Nairobi când s-a produs atacul. Și-a pus echipamentul de luptă peste blugii casual și a fost filmat și pozat în acțiune salvând oameni din atac.

”Acest bărbat a dovedit un curaj remarcabil. A salvat zeci de vieți. Probabil va fi decorat cu Crucea lui George. Nu i se va da public, ci în secret” a spus un oficial din armata britanică în Daily Telegraph.

Atacul din complexul hotelier din Nairobi s-a soldat cu 21 de morți printre care, un britanic, Luke Potte și un om de afaceri american Jason Spindler. Teroriștii au fost uciși.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult