Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soldaţii ruşi mobilizaţi la război își pot îngheţa gratuit sperma

Soldaţii ruşi mobilizaţi pentru operaţiunile militare din Ucraina vor avea dreptul la îngheţarea gratuită a spermei în criobancuri.

Citându-l pe Igor Trunov, preşedintele Uniunii Avocaţilor din Rusia, TASS a relatat că Ministerul Sănătăţii a răspuns la apelul său de asistenţă bugetară pentru acest plan, a anunţat, miercuri, notează Reuters.

Ministerul "a identificat posibilitatea unui sprijin financiar de la bugetul federal pentru conservarea şi stocarea gratuită a celulelor germinale (spermatozoizilor) pentru cetăţenii mobilizaţi în operaţiunea militară specială 2022-2024", a declarat Trunov.

De asemenea, familiile pot utiliza gratuit biomaterialul stocat, dacă asigurarea medicală obligatorie le permite acest lucru.

Rusia a înrolat peste 300.000 de rezervişti pentru a sprijini ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială" în Ucraina, în cadrul unei campanii de mobilizare lansate în septembrie.

Citește și
Pericol uriaș pentru utilizatorii de calculatoare din întreaga lume, care folosesc un sistem Windows. Oprirea suportului
După retragerea de la începutul războiului, Windows este din nou disponibil în Rusia, dar cu o condiție

Această campanie a determinat sute de mii de bărbaţi ruşi să fugă din ţară pentru a evita să fie recrutaţi şi a declanşat cele mai mari proteste anti-Kremlin de când Rusia şi-a trimis trupele în Ucraina, în februarie.

Războiul, pe care Ucraina şi aliaţii săi occidentali îl numesc o agresiune neprovocată pentru a cuceri teritorii, se află în cea de-a unsprezecea lună şi a intrat într-o fază lentă şi istovitoare, pe măsură ce se instalează vremea aspră de iarnă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult