Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soldați nord-coreeni au ”invadat” Coreea de Sud. S-au tras focuri de armă

Soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp duminică frontiera cu Coreea de Sud, ai cărei militari au tras focuri de avertisment, a anunţat marţi Statul Major sud-coreean (JCS), notează AFP.  

"Soldaţii nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară.

După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord", a declarat JCS într-un comunicat, referindu-se la Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două ţări inamice.

"După retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mişcări neobişnuite", a adăugat JCS.

Părţile nord-coreeană şi sud-coreeană ale DMZ, cu o lăţime de 4 kilometri, sunt puternic fortificate, dar linia de demarcaţie în sine, situată în mijlocul zonei, este marcată doar de simple panouri.

Citește și
deseuri
Scandalul baloanelor cu deșeuri continuă. Coreea de Nord a trimis aproape 330 de noi baloane cu gunoi în Coreea de Sud
Phenianul a trimis în ultimul timp sute de baloane umplute cu deșeuri în Coreea de Sud

Ciocniri între soldaţi din cele două tabere care patrulează pe acolo izbucnesc din când în când.

Incidentul de duminică a avut loc pe fondul unora dintre cele mai tensionate relaţii dintre nord şi sud din ultimii ani.

Phenianul a trimis în ultimele săptămâni sute de baloane umplute cu deşeuri spre vecinul său din sud, în ceea ce descrie drept un răspuns la propaganda răspândită, în special prin pliante sau stick-uri USB, de activişti sud-coreeni împotriva regimul nord-coreean.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult