Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soarta tristă a 7 frați care au fugit de război, dar au murit arși de vii în casă

Șapte frați sirieni cu vârste între 4 luni și 15 ani au murit într-un incendiu în Halifax, Canada, relatează CNN. 

O familie cu 7 copii care a fugit din Siria de ororile războiului a dat peste moarte în Canada, unde s-a refugiat în 2017. Casa în care locuia familia de refugiați sirieni în Halifax a luat foc și toți cei 7 copii au decedat, o tragedie care a impresionat comunitatea locală și întreaga țară.

Este vorba despre Ahmed, 15 ani; Rola, 12; Mohammed, 10; Ghala, 8; Hala, 4; Rana, 3; Abdullah, 4 luni.

Ebraheim Barho, tatăl copiilor este în stare critică la spital după ce a încercat să-i salveze din flăcări fără succes. Mama lor, Kawthar Barho, este singura care a scăpat teafără, însă este devastată de vestea că toți cei 7 copii ai ei au murit.

”Nu înțelege ce s-a petrecut. Repetă întruna numele copiilor și cere să-i vadă” a explicat un membru al unui ONG care îi sprijină pe refugiați.

Un vecin a relatat că a auzit un zgomot uriaș, urmat de țipetele unei femei, apoi a văzut casa sirienilor cuprinsă de flăcări.

Cazul a strânit reacții de compasiune, inclusiv de la premierul canadian. O campanie de donare de fonduri, online, a fost demerată pentru părinți, până în prezent strângându-se pe GofundMe peste 400.000 de dolari.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult