Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Slovenia şi Polonia, singurele ţări care au susţinut Ungaria în dezbaterea privind drepturile LGBT

Slovenia şi Polonia au fost singurele ţări UE care au susţinut Ungaria în dezbaterea privind drepturile comunităţii LGBT la summitul Uniunii Europene de la Bruxelles, a declarat vineri premierul luxemburghez Xavier Bettel, relatează Reuters.

"Doar două ţări au spus că sunt pe deplin de partea Ungariei: Slovenia şi Polonia. Celelalte ne-au susţinut sau nu au spus nimic", le-a declarat Xavier Bettel jurnaliştilor.

Xavier Bettel a adăugat că a luat cina împreună cu soţul său şi cu premierul ungar Viktor Orban la Budapesta în urmă cu câţiva ani.

"Nu-l recunosc pe Viktor Orban care este astăzi la masa Consiliului European. Nu este acelaşi ... Este trist", a mai spus premierul Luxemburgului.

Liderii UE l-au condamnat dur joi pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru legea sa împotriva promovării homosexualităţii în rândul minorilor, considerată homofobă. Controversata legislaţie ungară a stârnit o dezbatere neobişnuit de aprinsă la summitul celor 27 de ţări de la Bruxelles, potrivit participanţilor.

Citește și
stadion, Germania, LGBT
GALERIE FOTO. Germania a sfidat UEFA și Ungaria: a iluminat un stadion în culorile LGBT

''Nu a fost o discuţie diplomatică, a fost mai degrabă o confruntare", a declarat premierul belgian Alexander De Croo, calificând acest moment drept "istoric".

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres (invitat la summit) despre necesitatea de a susţine valorile europene.

Legea ungară prevede că "pornografia şi conţinutul care prezintă sexualitatea sau promovează devierea identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile persoanelor sub 18 ani".

Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT.

''Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor'', a explicat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult