Situația absurdă în care s-a autodizolvat parlamentul unei țări
Galerie foto
De altfel, atunci când şi-a dat demisia săptămâna recută, Nikol Pashinyan - fostul prim-ministru şi unic candidat la aceeaşi funcţie - a precizat că a luat această decizie tocmai pentru a produce autodizolvarea parlamentului.
În urma autodizolvării Parlamentului, Armenia s-a adâncit şi mai mult în criză politică în care se afla deja. Procedura activându--se datorită faptului că Parlamentul nu a reuşit să aleagă un nou prim-ministru de două ori la rând.
Foto: Nikol Pashinyan, fost prim-ministru și unic candidat la aceeași funcție
Parlamentul armean este dominat de un partid de opoziţie, care până în luna mai l-a susţinut pe Serzh Sargsyan - un om politic bănuit de relaţii strânse cu Federaţia Rusă.
Acesta din urmă a ocupat funcţia de prim-ministru până în mai, atunci când a demisionat ca urmare a unor proteste de stradă ce s-au întins pe parcursul mai multor săptămâni, motivate de corupţie şi şomaj.
Foto: Protestele din Armenia (3 octombrie)
Armenia este unul dintre cele mai sărace state din zona Caucazului, fiind totodată şi un mai vechi aliat al Federaţiei Ruse, cu care are relaţii economice, politice şi strategice foarte strânse.
Rusia a oferit ajutor Armeniei în războiul cu Azerbaidjan din perioada 1988-1994, disputat pentru regiunea Nagorno-Karabakh - război încheiat cu o pace fragilă, mediată de Rusia.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Al Jazeera
Etichete: Rusia , alegeri , Parlament , armenia , prim-ministru
Dată publicare: 02-11-2018 18:15