Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sistemul medical din Grecia este în pragul colapsului. O gravidă a murit așteptând ambulanța

Sistemul medical grecesc este depășit. Mai multe persoane au murit în ultima perioadă pentru că ambulanțele nu mai fac față solicitărilor.  

Faceți tot posibilul să nu apelați la serviciile medicale în perioada sejurului în Grecia, este sfatul pe care îl oferă Politico, analizând criza sistemului sanitar din această țară. Moartea unei adolescente însărcinate și a copilului ei nenăscut sunt doar ultimele din cele nouă decese cauzate în această vară de lipsa ambulanțelor și a personalului medical, o serie neagră care a debutat înaintea valului de incendii devastatoare.

Unele spitale din insule nu au medici generaliști permanenți, depinzând în totalitate de personalul care vine din Grecia continentală ca să lucreze pe perioade scurte contra unor bonusuri.

Serviciile de ambulanță sunt într-o stare și mai proastă. Pe multe insule din arhipelagurile Ciclade și Dodecanez există doar o ambulanță disponibilă 24 de ore din 24. Iar aceasta nu e o problemă întâlnită numai în insule: Atena, cu o populație de peste trei milioane de locuitori în zona metropolitană, are aproximativ 50 de ambulanțe, deși ar fi nevoie măcar de 85-90.

Cele mai multe centre de îngrijire de pe micile insule din Marea Egee abia mai fac față solicitărilor din cauza numărului mic de medici care trebuie să lucreze în fiecare zi. Chiar și în locurile unde statul decide să angajeze mai mulți situația rămâne nerezolvată pentru că personalul refuză să se mute pe insule, unde traiul a devenit prea scump din cauza dezvoltării turismului. Acest lucru pune presiune pe sistemul medical de urgență.

Citește mai multe pe spotmedia.ro. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult